.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.01.2021 09:07

Коментари 0 / Видяна 568

Ветеринарна лекарка от Разлог загуби битката с COVID - 19

 

Разлог изгуби още един уважаван лекар – професионалист в своята област.

 

Коронавирусът погуби уважаваната ветеринарна лекарка и преподавател в ПГМСС д-р Мариана Манушкина. Тя е починала в петък  на път за София, където е транспортирана по спешност за лечение след влошаване на състоянието й.

 

В събота в последният й земен път с нея се сбогуваха близки, колеги и приятели, които са в шок от внезапната й смърт.

 

В следобедните часове от гимназията, където преподаваше по специалните дисциплини, съобщиха тъжната вест и изказаха съболезнования на семейството й.

 

„Днес се сбогувахме с д-р Мариана Манушкина – всеотдаен педагог, човек с голямо сърце, отзивчив приятел и скъп колега. Тя ще остане завинаги част от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство като светъл пример за учители, ученици и служители.

 

Скъпо опечалено семейство, загубата е непрежалима, но добрите хора не умират, те остават в спомените като светлина и пример за подражание. Бъдете силни и знайте, че ние винаги ще бъдем до вас!, написаха от гимназията.

 

Черната вест обиколи мълниеносно града, а стотици изказаха съболезнования на семейството.

 

Разлог изгуби един истински професионалист в своята област и прекрасен човек. Десетки ученици и колеги публикуваха сърцераздирателни коментари, в които изказват своята дълбока признателност и уважение към д- р Манушкина.

 

„Една силна и добра жена си отиде. Приятелка и съветник. Никой няма да може да бъде като Вас. Вие сте пример за много хора. Ще ни липсвате много, но знаем, че искате да сме силни. Обичаме Ви!

 

Най-добрата и усмихната госпожа, човек, който ще липсва много на всеки от нас“, коментираха нейни ученици.

 

Д-р Манушкина е починала на път за София, където е изпратена за лечение след внезапно влошаване на състоянието й. Нейни близки приятели споделиха, че около седмица се е лекувала вкъщи. Била е с двустранна пневмония.

 

Състоянието на 53-годишната жена обаче се влошило внезапно и в петък е приета в разложката болница. Предвид тежкото й състояние тя е насочена за лечение в София, но по време на транспортирането с линейка е издъхнала.

 

Д-р Манушкина бе сред най-добрите ветеринарни лекари в региона с дългогодишен опит и практика и има една от първите ветеринарни амбулатории в Разлог. Нейният син също е ветеринарен лекар, както и снаха й.

 

Д- р Мариана Манушкина е поредният лекар от региона, който губи битката с  коварния вирус. Жертва на Ковид-19 първи станаха лекарското семейство Вакльови – баща, майка и син от село Краище, община Белица.

 

Дни по-късно битката изгуби и техен съселянин – фелдшер във ФСМП – Банско. През ноември месец вирусът погуби и уважавания д-р Спас Радев от Разлог.

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN