.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.01.2021 13:00

Коментари 1 / Видяна 1344

Очаквано! Уволненият арх. Васил Тинчев съди Община Благоевград

 

Очаквано – бившият главен архитект на Благоевград Васил Тинчев е поредният уволнен служител от настоящия кмет инж. Румен Томов, който даде общината на съд.

 

В Административен съд – Благоевград са заведени две дела, с които арх. Тинчев оспорва две заповеди на кмета Румен Томов, с които му бяха наложени дисциплинарни наказания – първо най-лекото – „забележка“, с мотив забавяне на преписки, а след това най-тежкото – „прекратяване на трудовите му правоотношения“, заради ниска атестация.


Е-79 нюз припомня, че nовата 2021 година започва интересно и с поредното уволнение на служител на Община Благоевград.


Този път заповед за прекратяване на трудовите правоотношения получи не кой да е, а главният архитект на Община Благоевград Васил Тинчев.


Това се случи във втория работен ден от новата година (5 януари), а мотивът - ниска оценка, която Тинчев е получил при направената му атестация за справяне със служебните задължения.


За никого не е тайна, че между вече бившият главен архитект на Община Благоевград, кметът инж. Румен Томов и кметския екип имаше напрежение, възникнало още преди няколко месеца.


На 11 юни Томов стартира дисциплинарно производство срещу Васил Тинчев, а на 16 юни стана ясно, че арх. Тинчев е с коронавирус, като поради усложняване на състоянието му, същия бе настанен и в МБАЛ – Благоевград, където няколко седмици медиците се бориха за живота му.


Преди да стана ясно, че състоянието на арх. Тинчев е сериозно, в медиите се появи информация, че същият е излязъл болничен, за да не бъде уволнен от кмета инж. Томов.


Тогава, на брифинг, кметът на Община Благоевград заяви, че това твърдение е невярно. „Навлизаме в теория на конспирацията, не съм предприемал такива действия, истината е, че някой неща за развитието на града не се движат от архитект Тинчев и аз съм малко притеснен“, каза инж. Томов.


Дали това ще бъде поредният случай, в който служител е уволнен неправомерно от инж. Томов и дали отново ние, данъкоплатците, ще трябва да плащаме за грешките на кмета – ще разберем веднага щом съдът се произнесе!
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

grajdanin, 20.01.2021 13:44

Не за уволнение, тоягата требва да играе по това злобно и некадърно корумпирано човече. Дано тези на които им вгорчи живота да нямат къса памет. Безсрамник, във всека новопостроена сграда в града има апартамент. Къде е прокуратурата и има ли за такива корумпета като него възмездие? Мръсно долно същество!

1
 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN