.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.01.2021 12:06

Коментари 0 / Видяна 3074

Безобразията по делото „Томов“ продължават

Още по темата: Делото на кмета Румен Томов насрочено за 1 февруари Безобразията по делото „Томов“ продължават ВАС отложи делото срещу кмета на Благоевград ВАС промени датата - решава за отстраняването на Томов на 18.01.21 г. Румен Томов получи призовката от съда за неговото отстраняване като кмет на Благоевград ВАС решава за Томов в края на януари 2021 година ВАС възобнови делото срещу Томов След 10 дни решават съдбата на Румен Томов като кмет РУМЕН ТОМОВ ОСТАВА КМЕТ ДО ПРОИЗНАСЯНЕ НА КС ВАС отхвърли жалбата на кмета Р.Томов за допълване на решението и спиране на делото му заради Конституционния съд!

  

Върховният административен съд за пореден път отложи делото по казуса около отстраняването от длъжност на кмета на Благоевград Румен Томов. Тази сутрин делото е отложено за неопределен срок, поради неявяване на адвокатите на Томов, които представили болнични листове с искане за поредно отлагане. Официална дата за следващо заседание не е насрочена, страните по делото ще чакат призовки.

 

Безобразие! Такива са първите реакции сред обществеността в Благоевград, след като делото срещу Румен Томов за пореден път беше отложено, незнайно за кога. И граждани, и представители на различни политически сили са категорични, че случилото се днес във ВАС неоспоримо доказва, че сме свидетели на безпрецедентно протакане и всячески опити за отлагане на правосъдието с една единствена цел – оставането на власт, колкото се може по-дълго, на конкретен човек.

 

Въпросът, който хората вече си задават е не дали, а кога Румен Томов ще освободи кметския стол в Благоевград? Все повече са гражданите, които открито недоволстват от некомпетентността му и неспособността му качествено да изпълнява кметските задължения. Все повече са дори и тези, които през есента на 2019 г. застанаха твърдо зад кандидатурата му, но вече осъзнали, че мястото му не е в кметския кабинет, оттеглят подкрепата си.

 

Питаме се, няма ли останала капчица чест, капчица достойнство в този мъж, който иначе не пропуска да изтъкне колко е принципен? Или самият той осъзнава, че е попаднал във властта случайно и тръгне ли си веднъж, това няма как да му се случи отново? С действията и постъпките си Румен Томов доказва именно това. Многократно в свои изказвания той не пропуска да отбележи колко избиратели са гласували за него на изборите през 2019. Въпреки това обаче той явно се страхува да се яви на нови избори и използва всякакви средства, някои от тях доста недостойни, за да удължи престоя си в Общината.

  

От месеци в Благоевград се коментира, че Румен Томов прави всичко възможно, за да повлияе на съдебното решение. Защо на ВАС му бяха нужни 5 месеца след произнасянето на Конституционния съд, за да насрочи заседание по делото Томов, при положение, че съдебната практика показва аналогични ситуации със срокове от 2 до 4 седмици? Дали пък не сме свидетели на вмешателство в работата на съда? Кой какво печели от оставането на Томов на поста кмет? А какво губят благоевградчани? Въпроси, които си задават болшинството от гражданите, докато някой използва позволени и не до там начини да се задържи на поста си.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN