.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.01.2021 17:12

Коментари 0 / Видяна 876

СЗО: Да не се изисква ваксинация при пътуване в чужбина

Още по темата: Най-висока остава заболяемостта от Koвид-19 в Кюстендил Ужасът продължава! Откриха нов вариант на COVID-19 Борисов: Искаме електронен паспорт за ваксинирани и преболедували, за да пътуват свободно Проф. Ангелов към AstraZeneca: Нямаме нужда от учтивост, а от ваксини Захариева: В най-скоро време ще има и четвърта ваксина срещу COVID-19 Проф. Чобанов: „Зелените коридори“ за ваксинация са другото име на хаоса Ангелов остро към "АстраЗенека": Изпратете 52 000 дози още утре Пристигнаха още ваксини на Moderna у нас Първата доза от ваксината срещу COVID-19 дава висока степен на защита При 70% ваксинирани и преболедували българи – Ковид пандемията угасва

 

Световната здравна организация (СЗО) препоръча да не се изисква документ за ваксина срещу коронавирус като условие за международни пътувания.

 

Аргументът е, че има „критични неизвестни“ относно ефективността на ваксините при намаляване на заразата, както и ограничената наличност, съобщи „Гардиън“.

 

„Понастоящем не въвеждайте изисквания за доказателство за ваксинация или имунитет за международни пътувания като условие за влизане, тъй като все още има критични неизвестни по отношение на ефикасността на ваксинацията за намаляване на заразяването и ограничената наличност на ваксини“, смята комисията по извънредни ситуации на СЗО.

 

Доказателството за ваксинация не трябва да освобождава пътуващите от спазването на обявените мерки при международни пътувания, насочени към намаляване на риска от заразяване.

 

В списъка с препоръки 19-членният екип от независими експерти на СЗО призовава страните да наблюдават за мутации на вируса като тези, идентифицирани във Великобритания и Южна Африка, за да оценят ефекта на ваксините върху тях.

 

Те призовават за насърчаване на трансфера на технологии в страни с ниски и средни доходи с потенциален капацитет за ускоряване на глобалното производство на ваксини срещу Covid-19.

 

Необходими са и допълнителни изследвания относно „критичните неизвестни“ за ефективността на ваксинацията срещу коронавирус при заразяване, продължителността на имунитета срещу заболяването и асимптомното протичане на болестта, както и продължителността на имунитета след инфекция или ваксинация и защитата след еднократна доза, смятат експертите на СЗО. 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN