.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.01.2021 09:52

Коментари 0 / Видяна 1432

Обявиха конкурси за директори на 5 училища в Пиринско

 

Конкурси за директори на 5 училища в Пиринско са обявени със заповед на началника на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов. На първо място в списъка е благоевградското XI ОУ „Христо Ботев”, където от две години временно изпълняващ длъжността е началната учителка Радка Ризова.

 

Припомняме, че над 20 години директор на училището се водеше Валери Смиленов, като през времето, в което беше областен управител на Благоевград и зам. кмет на общината, мястото му се пазеше.

 

Той бе уволнен на 18 юли 2016 г. заради установени нарушения, свързани с приема на ученици, избора на учебници, неупражнен контрол при водене на дневниците, попълване на извинени и неизвинени отсъствия, изпълнение на решения на педагогическия съвет, цялостната организация на трудовия процес в училището, а впоследствие  загуби делото за дисциплинарното си уволенение.

 

На негово място бе назначена учителката по български език и литература в Математическата гимназия Мариана Митова, която по-късно след спечелен конкурс оглави Гимназията по строителство.

 

През декември 2018 г. Радка Ризова пое ръководството на XI ОУ, което на практика е и единственното и последното останало в Благоевград училище с временен директор.

 

Както писахме, през лятото бяха проведени рекорден брой от 23 конкурса за школски шефове, след като на част от директорите бяха връчени предизвестия за пенсиониране.

 

Тогава наред с VI СУ – Благоевград, Профилираната гимназия в Сандански, Професионалната гимназия по транспорт в Разлог, СУ – Вълкосел… се търсиха нови директори и за петричките ПГИТ /Професионалната гимназия по икономика и туризъм/ и ПГМЕТ /Професионална гимназия по механоелектротехника/.

 

На проведения конкурс обаче нито един от кандидатите не бе класиран. Така инж. Светла Данаилова и Невянка Цанева останаха на ръководните постове – съответно в  ПГИТ „Проф. Асен Златаров” и ПГМЕТ „Юрий Гагарин”, а сега отново ще има конкурс за длъжността.

 

Другите две училища, включени в списъка, са ОбУ /обединено училище/ „Христо Ботев” в Дъбница и Трето ОУ „Братя Миладинови” – Гоце Делчев, където от началото на тази учебна година вр.и.д. директор е Димка Мурджева, която преди това бе зам. директор на Трето ОУ.

 

Срокът за подаване на документи започна да тече от вчера /14.01./ и е до 17,30 часа на 15 февруари. Конкурсът ще се проведе в три етапа – допускане по документи, писмен изпит-тест от 50 затворени въпроса и интервю за оценяване на педагогическите, управленски, социални и граждански компетентности на кандидатите.

 

Сред изискванията за заемане на длъжността са не по-малко от 5 г. учитески стаж, придобито висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър“ в съответното на длъжността професионално направление съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления, и професионална квалификация, необходима за изпълнението на съответната длъжност.

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN