.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.01.2021 15:50

Коментари 0 / Видяна 472

Гърция се готви да разхлаби COVID мерките

Още по темата: Петима учители от Благоевградско са дали положителни проби за коронавирус От 29 януари в България се влиза само с отрицателен PCR тест AstraZeneca отговори на претенциите на ЕС Тримата лекари от онкоболницата в Благоевград вече са излекувани от коронавирус Учители и непедагогически персонал в община Сандански се тестват за COVID – 19 Гърция започна масово ваксиниране на населението на малките острови Голяма част от дома за възрастни хора в Благоевград ще се ваксинират Половината от учителите, изявили желание да бъдат тествани за COVID – 19 вече са изследвани, няма положителни Преподавателите в университетите ще бъдат тествани за коронавирус Удължават извънредната епидемична обстановка

Гръцките власти подготвят схема за постепенно облекчаване на ограничителните мерките срещу коронавируса на фона на значителен спад на новите случаи в някои области на страната.

 

Динамична и променлива е ситуацията с разпространението на коронавируса в Гърция.

 

Отново се увеличават заразените и хоспитализираните в област Атика, съобщават от министерството на здравеопазването.

Епидемиолозите призовават правителството да изчака с облекчаване на мерките.

 

Седем гръцки области са за седмица в строг локдаун, докато северната част на страната, където бяха основните огнища на заразата, има силно намаляване броя на заразените.

 

„Несъмнено има умора у всички след два месеца строги мерки в цялата страна“, призна министърът на здравеопазване Кикилиас.

 

Премиерът Кириакос Мицотакис продължава и днес консултациите с епидемиолози, преди да вземе решение за очакваното отваряне на малките търговски обекти от понеделник.

 

Половината ресторанти, кафенета и барове в страната са пред фалит и това ще доведе до един милион безработни, предупреждават от Търговската камара.

 

В същото време успешна е акцията по ваксиниране, като пред телевизионните камери се имунизира и най-възрастната гъркиня, която е на 117 години и живее на остров Левкада.

 

Голяма част от лекарите вече очакват имунизиране с втора доза.

 

Следващата стъпка от утре е ваксиниране на възрастните хора над 85 години.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN