.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.01.2021 12:19

Коментари 0 / Видяна 420

За 20 лева: Пребиха и ограбиха 92-годишна жена и мъж, който се грижи за нея

Пребиха и ограбиха 92-годишна жена и мъж, който се грижи за нея, съобщиха от полицията.

 

За дръзкото посегателство сигнал в дежурната част на областната дирекция е приет в 03:45 часа на 13 януари.

Съобщено било, че в частен имот на ул.“ Иван Вазов“ в шуменското село Велино след взлом на дворна и входна врата са влезли трима неизвестни мъже и нанесли побой над мъж и жена.

 

Към адреса незабавно били насочени полицейски екипи и екип на спешна помощ.

Изяснено било, в жилището на 92-годишната жена са влезли непознати, като единият от тях отправил заплахи с нож към 61-годишен мъж, който живеел на адреса и полагал грижи за нея. Нанесен му е побой.

 

Влезли и в друга стая, в която спяла възрастната жена, ударили я няколко пъти в лицето и поискали да им бъдат дадени всичките пари, с които разполагат.

 

В къщата, в която жената живее при тежки битови условия нападателите намерили 20 лева. Взели парите, напуснали имота и поели в неизвестна посока.

В лицето на мъжа е нанесена порезна рана. Проведени са незабавни действия за установяване на извършителите. Криминалисти от районното управление в Шумен започнали работа по няколко версии.

Проведените активни и целенасочени действия дали резултат. Шест часа по-късно в полицейското управление е задържан 27-годишен криминално проявен мъж от Нови пазар.

Час по-късно са задържани още трима мъже - 23-годишният му брат, 44-годишен мъж от Шумен и 20-годишен с постоянен адрес в областния град. Разпитани са. 

Случаят е докладван в Окръжна прокуратура-Шумен.

 

С постановление на прокурор са трима от задържаните са с мярка до 72 часа, 44-годишният е с полицейска до 24 часа. Мъжете са криминално проявени. 

Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление продължава под надзора на компетентната прокуратура.

E79 News
Тагове:

Коментари: