.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.01.2021 10:30

Коментари 0 / Видяна 1236

Калоянов остава шеф на РЗИ, директорът на МБАЛ "Югозападна болница" е под въпрос

 

Проверката на Медицинския надзор в Сандански е приключила, обяви на редовния брифинг на здравните власти министър Костадин Ангелов.

 

По думите му докладът е пристигнал при него вчера вечерта. Проверяващите органи са установили, че 24 лица, които не са включени в първия етап от Националния имунизационен план са били ваксинирани на 8 и 9 януари. От тях четирима са общински съветници, предава Е-79 нюз.


Оказва се, че твърдението, че ваксината е трябвало да бъде изхвърлена, ако не бъде поставена, е невярно, защото според протоколите, след отваряне тя е можело да бъде използвана до 10.00 часа на 11 януари. „Имунизацията е извършена в срок по-малък от допустимия”, каза още министър Ангелов.


Освен МБАЛ „Югозападна болница”, проверка е извършена и в Регионална здравна инспекция – Благоевград, където не са установени сериозни нарушения, които да налагат да бъде наложено най-тежкото наказание за д-р Калоян Калоянов, който е директор на инспекцията.


Министър Ангелов бе категоричен, че изпълнителният директор на МБАЛ „Югозападна болница” е допуснал сериозни нарушения, но тъй като болницата е общинска, здравното министерство не може да предприеме действия, спрямо него. „Ако ние бяхме принципали, още днес щяхме да освободим директора”, коментира министър Ангелов.
 

„Изпълнителният директор на болницата в Сандански, където бяха ваксинирани общински съветници, не е спазил изкисванията на имунизационния план на Република България, не е осъществил достатъчно добра организация и координация.

 

На 8 януари 2020 г. са извършени имунизации на седем служители от социален патронаж: един учител и един пенсионер. На 9 януари са имунизирани 24 лица, които не са включени във Фаза 1 от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България: медицински и друг персонал от лечебните заведения, поставен под висок риск от заразяване.

 

Това са 4 общински съветници, служители на Общинска администрация град Сандански, в това число и лице от семейството на управителя на лечебното заведение“, посочи Ангелов.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN