.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.01.2021 10:06

Коментари 0 / Видяна 300

Добра новина! Нивата на реките Струма и Места се понижават, няма критични участъци

 

След продължителните валежи от дъжд и сериозните щети, които преваляванията нанесоха на много места в Област Благоевград, то днес обстановката постепенно започва да се нормализира. Частично бедствено положение е в сила за Симитли, Гоце Делчев, Якоруда и Белица, съобщи министърът на вътрешните работи Христо Терзийски по време на изслушването си в пленарна зала за влошената метеорологична обстановка.


Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов пък каза пред репортер на <b>E-79 нюз</b>, че обстановката постепенно е започнала да се нормализира. За последното денонощие нивото на река Струма се е понижило с 40 см, а нивото на река е с 25 см надолу.


В Областния кризисен щаб и в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Благоевград няма постъпвали сигнали за бедствени ситуации. Продължават дейностите по отстраняване на нанесените щети.


И днес продължава насипването и възстановяването на участъка на пътя след село Места, посока Гоце Делчев. Снощи към 19.00 часа бе възстановено движението по главния път Сатовча – Доспат, отбеляза Бисер Михайлов.
 

E79 News
Тагове:

Коментари: