.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.01.2021 08:49

Коментари 0 / Видяна 250

Първа доза от „Модерна“ получи старша акушерка в „Майчин дом“ (Видео)

 

Първа доза от ваксината срещу коронавирус на „Модерна“ – втората одобрена за ползване на територията на ЕС – бе поставена у нас на старшата акушерка от централна реанимация на „Майчин дом“ София Йорданова.

 

Тя е началник и на отделението за лечение на болни от коронавирус.

 

В „Майчин дом“ около 200 души са изявили желание да се ваксинират с препарата на „Модерна“, като там в момента има общо 100 дози. Общо – над 400 души от лечебното заведение са желаещите да получат ваксина срещу COVID-19.


„Чувствам се прекрасно, направих най-добрия избор за себе си. Нямам никакви притеснение, сложих филтър между себе си и заразата“, заяви Йорданова след поставянето на ваксината.

 

Тя препоръча на всички да последват нейния пример. „Аз съм медицинско лице и съм наясно с последиците – оказа се, че няма такива. Надявам се населението да разбере това“, каза още Йорданова.

 

Ваксината на „Модерна“ е в две дози, които се поставят през 28 дни. Предимството е, че тя се съхранява далеч по-лесно от тази на „Пфайзер“ и „Бионтех“. Тя се извлича от многодозови флакони, които съдържат препарат за 10 души.

 

Медийният интерес към ваксинирането в „Майчин дом“ отново беше голям, но – подобно на ваксинирането на здравния министър Костадин Ангелов – журналистите бяха събрани в малка зала, където е невъзможно да се спазва дистанция. 

 

Автор: bTV, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN