.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.01.2021 11:38

Коментари 0 / Видяна 240

Пътят през Петрохан остава затворен, 11 села са без ток в Монтанско

 

„Пътят от София за Берковица и Монтана през старопланинския проход Петрохан остава затворен за движение и в двете посоки и днес", съобщи областният управител на Монтана Росен Белчев.

 

Разчистването на шосето продължава, като в него участват пожарникари и спасители от Монтана, лесничеи от горските стопанства в района и служители на пътно-поддържащата фирма.

 

"Поради обледяване на стволове и клонове на пътя постоянно падат нови дървета и това прави невъзможно преминаването на автомобили по него", уточни Белчев.

 

Той припомни, че за пътуващите от Монтана и Берковица към София и обратно са възможни други два маршрута през искърското дефиле и през автомагистрала Витиня.

 

Другият затворен доскоро път в Монтанско от Берковица до хижа "Ком" в Стара планина вече е отворен и е проходим при зимни условия. Всички останали шосета в региона са почистени и опесъчени и са проходими.

 

"Към момента без ток са 11 села в общините Чипровци, Берковица и Вършец. Броят им е много по-малък от вчера, като екипите постоянно работят на терен за отстраняване на повреди по далекопроводите, причинени от тежкия мокър сняг и от обледяване на жилище", уточни областният управител на Монтана.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN