.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.01.2021 10:16

Коментари 0 / Видяна 310

Няма населени места без достъп до тях, увери областният управител Бисер Михайлов

 

Постепенно се нормализира обстановката в област Благоевград. През изминалата нощ намалението на нивото на река Струма е 25 сантиметра, а на река Места е 1 метър, каза областният управител Бисер Михайлов.

 

През изминалата нощ нямаме критични ситуации или места, на които да са се случили, в следствие на обилните валежи.
През вчерашния ден са били евакуирани четирима души, наводнени къщи и жилищни сгради - 20 броя, оказана помощ на един гражданин. Няма населени места без електроподаване.


Отстранени са падналите скали и е възстановено движението на влака по теснолинейката. Отстранено е свлачището на път II-19 между селата Буково и Господинци.


По отношение на язовирите изпускани са, през основните изпускатели, 17 броя язовири. Изпускани са от 0,1 до 0,2 кубически метра, няма критични участъци.


На река Струма има подкопани 3 броя дерми, продължават дейностите по укрепване на дигата при Струмяни, като нещата са вече овладени напълно и можем да кажем ,че няма опасност от разрушаване на дигата.


По отношение на свлачищата: На територията на областта няма населени места без достъп, няма населени места, на които да не е осигурена доставка на хранителни продукти, прекъснато е обаче водоснабдяването на село Черна места, община Якоруда.

 

Работи се по възстановяването на пътя между Хаджидимово и село Блатска, който бе разрушен от свлачище.
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN