.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.01.2021 17:15

Коментари 0 / Видяна 218

Частните театрални школи с отворено писмо до премиера Борисов и българските институциите

Частните театрални школи, представлявани от работен комитет, излязоха с отворено писмо до премиера и институциите, свързано с функционирането им в условия на пандемия и с необходимостта от незабавно и дългосрочно подпомагане на дейността им.

 

Целта не е единствено намаляване на щетите в резултат на въведените извънредни мерки, а и създаване на възможности за подкрепа на проектен принцип.

 

Ръководителите на школи и мениджъри на организации, които от години полагат усилия на това поле, сред които е и директорът на Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев” и ръководител на детска театрална школа „Ер Малък” Бранимир Митов, са обединени около идеята да направят видимо активното си присъствие в културния и образователен живот на страната, както и да поставят във фокуса на общественото внимание естеството на проблемите си.

 

„Ние не само въвеждаме подрастващите в областта на сценичните и визуалните изкуства, а спомагаме за развитието на емоционалната интелигентност на децата, повишаване на самооценката им, провокиране на индивидуалните им таланти.”, се казва в писмото.

 

Следват конкретни предложения с цел да се намери форма на подпомагането им, не само като помощна мярка в конкретната ситуация, но и като регулярна подкрепа за мисията им.

 

До края на месеца предстои учредяването на Асоциация на частните театрални школи като неправителствена организация в обществена полза.

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари: