.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.01.2021 16:00

Коментари 0 / Видяна 216

Обстановката на територията на община Банско е спокойна

Още по темата: Обстановката на територията на община Банско е спокойна Син и брат на свещеници, извади кръста в Банско Висока опасност от лавини край Банско Туристи подновяват резервациите си за Банско Министърът на туризма ще посети Банско Общинското ръководство в Банско с призив към гражданите за кръводаряване Откриват ски сезона в Банско, ето кои писти ще работят Започва ски сезонът в Банско Банско се готви за активен зимен сезон Собственици на хотели и ресторанти в Банско все още не са получили финансова помощ за август

Обстановката в община Банско е спокойна.

 

Освен наводнени ниви и ливади, няма други щети в резултат на проливните дъждове.

 

Няма пострадали и бедстващи хора, компрометирани мостове и наводнени къщи, установи проверка на общинска комисия.

 

Още през почивните дни, въз основа на наблюденията и метеорологичните прогнози, кметът Иван Кадев разпореди наблюдението на места, където е възможно да възникнат проблеми, а техниката беше поставена в режим на готовност.

 

Днес, зам.-кметът Стойчо Баненски, кметовете и кметските наместници на селата от Местенски район на община Банско лично се включиха в дежурните екипи за наблюдение и работа в рисковите участъци на река Места и зоните, застрашени от свлачища и срутища.

 

Количеството на придошлата вода в р. Места е огромно.

 

Почти по цялото течение на реката през територията на община Банско, водата е извън коритото.

 

Наводнени са много земеделски земи в близост до реката.

 

Най-голям е разливът в района на м.Лошин и при село Места.

 

Отново се активира срутище, този път преди с. Осеново.

 

Земни маси и дървета задръстиха движението по пътя, но за кратко, тъй като веднага на място бе докарана техника, която почисти шосето.

 

Река Глазне е пълноводна, вследствие на падналите дъждове и топенето на снеговете, но към този момент няма опасност да излезе от коритото си.

 

Дежурни екипи и длъжностни лица продължават да наблюдават опасните участъци и да докладват на ръководството за обстановката в общината.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: