.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.01.2021 10:05

Коментари 0 / Видяна 550

Пробита е дига на река места в района на село Борово

 

Високи са нивата на двете основни реки Струма и Места, вследствие на обилните валежи.

 

Всеки момент започват укрепителните дейности на дигата на река Струма в района на село Илинденци, общ. Струмяни, каза пред репортер на Е-79 нюз областният управител Бисер Михайлов.

 

„Искам да подчертая, че дигата не е разрушена, но с цел запазване на инфраструктурата, започват възстановителни дейности”, добави той.


Ремонтните дейности ще бъдат извършени от „Напоителни системи”, клон Струма – Места. Участъкът от дигата, по който ще се работи е около 200 метра. „Имаме пробита дига на река Места в района на Борово.

 

На място имаме спасителни екипи, служители на Напоителни системи, които да преценят ситуацията и да решат какви действия да предприемат. Причината са обилните валежи, които не спрях и през нощта”, уточни областният управител.


Паднали камъни е имало в района на Кресненското дефиле. Изчистени са в момента, но шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание.

 

„Не говорим за свлачище или срутище, а просто за паднали камъни, които своевременно се почистват от пътно поддържащата фирма”, посочи той. На място има екип на Областно пътно управление – Благоевград.


Има и един паднал, не голям камък, с не голямо количество скална маса на жп линията Черна Места. Преустановено е движението на влакове.

 

Няма пострадали хора. Уведомени са служители на БДЖ. Аварийните им екипи ще отстранят проблема, след което движението ще бъде възстановено.


По отношение на язовирите: Освен наблюдението на реките и на кризисните участъци от „Напоителни системи”, такова се извършва и от страна на Държавна агенция метрологичен и технически надзор.

 

Те следят нивото на язовирите, като при необходимост водните нива се контролират през изпускателите. В момента няма пряка опасност за здравето на хора от Област Благоевград.


По данни от Областна дирекция на МВР – Благоевград, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” е реагирала на 5 сигнала за отводняване отстраняване на паднало дърво и преобърнат автомобил в река Градевска.

E79 News
Тагове:

Коментари: