.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.01.2021 16:12

Коментари 0 / Видяна 366

Преподавател от ЮЗУ „Неофит Рилски“ издаде „Океанска приказка“

Още по темата: Преподавател от ЮЗУ „Неофит Рилски“ издаде „Океанска приказка“ ЮЗУ „Неофит Рилски“ с награда от конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ ЮЗУ „Неофит Рилски“ е домакин на онлайн международна конференция ЮЗУ възпитаник спечели 75 000 лв. от победата на Байдън Студенти и преподаватели от ЮЗУ отбелязаха празника „Средата на есента“ Важно за студентите в ЮЗУ “Н. Рилски” Научна сесия „Култура, медии и културен туризъм по време на COVID-19” ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ представят „Между кан-кан и сиртаки“ Факултетът по педагогика към ЮЗУ проведе онлайн конференция „Гносеологически основи на образованието“ ЮЗУ oткрива нова модерна спортна зала със 750 места

 

Главен асистент доктор Владимир Н. Караджов от Катедрата по география, екология и опазване на околната среда към Югозападния университет „Неофит Рилски“ издаде географски роман с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия.

 

„Океанска приказка“ е първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите.

 

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели.

 

Само за седмица „Океанска приказка“ успя да се нареди сред най-продаваните книги в класацията на водеща верига книжарници в страната.

 

Романът на д-р Караджов проследява историята за откриването, разпространяването и важността на ванилията с помощта на историческа и ботаническа фактология, слепена с художествена нишка.

 

Знанията на читателите в различни области ще се обогатят значително, защото в книгата има повече от 100 обяснителни бележки под черта.

 

Освен това, действията се развиват така динамично, че човек зачете ли една страница, иска да разбере какво се случва по-нататък.

 

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес.

 

От незапомнени времена малобройно индианско племе е единственото, което притежава екзотичната стока, без да подозира на какво дължи тази чест.

 

С настъпването на Великите географски открития съкровището става известно и на хората в Европа и бързо се превръща в тяхна любима подправка и наслада в живота.

 

Започват опитите за масово разпространение на необикновения продукт по целия свят.

 

Но всички те са неуспешни. Мнозина се провалят в усилията си да разрешат задачата – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. И така – цели 300 години. Накрая световният проблем бива победен от едно дете.

 

„Океанска приказка“ е обогатена и с малко философия за живота, почерпена от древни източници. Книгата е богата и на илюстрации, дело на Биляна Караджова.

 

Географският роман на д-р Караджов ще ви остави с едно неповторимо усещане за разкрита тайна история, която е събрала и древните митове в себе си, за да бъде най-изчерпателния източник за цялата история на ванилията.

 

Екипът, работил над книгата е: гл. ас. д-р Владимир Н. Караджов – автор, доц. д-р Лидия Сакелариева – научен консултант, проф. д.ф.н. Цветан Ракьовски – редактор.

E79 News
Тагове:

Коментари: