.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.01.2021 16:12

Коментари 0 / Видяна 706

Преподавател от ЮЗУ „Неофит Рилски“ издаде „Океанска приказка“

Още по темата: Филм на преподавател от ЮЗУ „Неофит Рилски“ бе представен премиерно на „София филм фест“ С есе се влиза в ЮЗУ Филологическият факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира конкурс за есе за кандидат-студенти Сборник, издаден от ЮЗУ „Неофит Рилски“, представя българското клавирно наследство Природо-математическият факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира онлайн състезания с формат на матура Електронните кандидатстудентски изпити в Югозападния университет „Неофит Рилски“ продължават ЮЗУ „Неофит Рилски“ проведе първите кандидатстудентски изпити Първите електронни изпити в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се проведат на 19 февруари Югозападният университет „Неофит Рилски“ стартира кандидатстудентската си кампания с електронни изпити ЮЗУ ”Н. Рилски” заяви прием от 3086 студенти за предстоящата академична година

 

Главен асистент доктор Владимир Н. Караджов от Катедрата по география, екология и опазване на околната среда към Югозападния университет „Неофит Рилски“ издаде географски роман с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия.

 

„Океанска приказка“ е първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите.

 

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели.

 

Само за седмица „Океанска приказка“ успя да се нареди сред най-продаваните книги в класацията на водеща верига книжарници в страната.

 

Романът на д-р Караджов проследява историята за откриването, разпространяването и важността на ванилията с помощта на историческа и ботаническа фактология, слепена с художествена нишка.

 

Знанията на читателите в различни области ще се обогатят значително, защото в книгата има повече от 100 обяснителни бележки под черта.

 

Освен това, действията се развиват така динамично, че човек зачете ли една страница, иска да разбере какво се случва по-нататък.

 

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес.

 

От незапомнени времена малобройно индианско племе е единственото, което притежава екзотичната стока, без да подозира на какво дължи тази чест.

 

С настъпването на Великите географски открития съкровището става известно и на хората в Европа и бързо се превръща в тяхна любима подправка и наслада в живота.

 

Започват опитите за масово разпространение на необикновения продукт по целия свят.

 

Но всички те са неуспешни. Мнозина се провалят в усилията си да разрешат задачата – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. И така – цели 300 години. Накрая световният проблем бива победен от едно дете.

 

„Океанска приказка“ е обогатена и с малко философия за живота, почерпена от древни източници. Книгата е богата и на илюстрации, дело на Биляна Караджова.

 

Географският роман на д-р Караджов ще ви остави с едно неповторимо усещане за разкрита тайна история, която е събрала и древните митове в себе си, за да бъде най-изчерпателния източник за цялата история на ванилията.

 

Екипът, работил над книгата е: гл. ас. д-р Владимир Н. Караджов – автор, доц. д-р Лидия Сакелариева – научен консултант, проф. д.ф.н. Цветан Ракьовски – редактор.

E79 News
Тагове:

Коментари: