.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.01.2021 15:38

Коментари 1 / Видяна 798

Мая Манолова прави общ фронт срещу ГЕРБ и ДПС (Видео)

 

В първия работен ден от седмицата лидерът на Изправи се.БГ Мая Манолова пристигна в Благоевград по покана на председателя на Общински съвет Андон Тодоров.

 

Преди брифинга за медиите, двамата проведоха среща „на четири очи“, на която, по думите на Манолова, са обсъдени важни проблеми, свързани с града и най-вече с намеренията за застрояване на парковете„Бачиново“ и „Ловен дом“.

 

Мая Манолова намекна, че „Партия на зелените“ и Изправи се.БГ ще действат в коалиция на предстоящите парламентарни избори. „Партия на зелените“ и Изправи се.БГ са естествен партньор, защото ние стоим зад зелените каузи.

 

След множество сигнали за застрояването на парковете „Бачиново“ и „Ловен дом“, преведохме среща с г-н Тодоров, на която обсъдихме въпроса.

 

Предварителното ни проучване показа, че става дума за частни терени, но задължение на Общината е да запази природата.

 

Каузата Благоевград да се превърне в зелен град, е изпълнима“, категорична беше Манолова.

 

Припомняме, че Изправи се.БГ вече заяви, че на изборите ще бъде в коалиция с Отровното трио, които пък бяха припознати като организатори на протестите срещу правителството в София и страната, а също и с партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“.

 

„Ние няма да си сътрудничим с партиите на статуквото, особено с ГЕРБ и ДПС“, обяви Манолова.

 

На няколко пъти тя повтори, че след изборите ще има ревизия на досегашното управление, от която щяло да стане ясно, че държавни пари са разходвани за слугинажите на властта и колко струва на данъкоплатците използването на кафявите медии от властта.

 

„Ние полагаме усилие за обедняване на демократичните субекти и за премахване на този корупционен модел, който Борисов си изгради за последните 11 години“, подчерта Манолова.

 

Нарочно или не Мая Манолова остави без отговор въпроса – ще бъдат ли в коалиция с „Партия на зелените“ при евентуални предсрочни кметски избори в Благоевград, но категорично даде да се разбере, че на парламентарните избори, които се очертават в края на март, ще направи всичко възможно, за да работят в коалиция.

 

„Нашите преговори с „Партия на зелените“ продължават. Предстоящите избори са парламентарните.

 

Ние сме партньорска мрежа, в която се включват различни граждански организации и инициативни комитети, които стоят зад каузи, които са общи.

 

Сред тези каузи, на едно от първите места, са зелените, така че „Партия на зелените“ са наш естествен партньор, защото и те стоят зад това, зад което стоим и ние, както на национално ниво, така и в Благоевград“, уточни тя.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Авакум Захов, 11.01.2021 17:18

Няма ли кой да я озапти тази разпоретина? Ега ти фурнаджийската лопата...

1
 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN