.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.01.2021 15:35

Коментари 0 / Видяна 588

Дания разработва дигитален паспорт за ваксинация срещу COVID-19

Още по темата: Трима лекари и две медицински сестри от онкоболницата „Св. Мина“ в Благоевград с COVID-19 Здравният министър Ангелов се реимунизира Нова мутация на коронавируса откриха в Германия В Русия започва масова ваксинация срещу коронавируса Мутафчийски се ваксинира с втората доза от ваксината (ВИДЕО) Доц. Кунчев: Нямаме официално регистриран новия щам на коронавируса у нас Мутафчийски и медиците във ВМА ще получат втора ваксина срещу COVID-19 днес Пристигнаха още 18 720 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech (ВИДЕО) 233 са новите случаи на коронавирус у нас СЗО: Да не се изисква ваксинация при пътуване в чужбина

 

Дания разработва дигитален паспорт за хора, ваксинирани срещу КОВИД-19, предаде Ройтерс.

 

Това би им позволило да пътуват до страни, в които подобна документация се изисква по време на пандемията.

 

"Очаква се, че може да има изискване от други страни да представят документ за ваксиниране при влизане.

 

Датският паспорт за поставена ваксина може да бъде използван там", се казва в изявление на датското министерство на здравеопазването.

 

Издаването на паспорти за поставена ваксина може да стане в първите месеци на годината. Достъпът до него може да става посредством сайта на датската служба за обществено здравеопазване.

 

Засега не е ясно дали паспортът може да е на разположение под формата на приложение.

 

Министерството подчертава, че е необходимо да се проучи още повече дали хората, които са ваксинирани срещу КОВИД-19, могат да предават вируса и колко дълго трае имунитетът, осигуряван от ваксината, преди да е необходимо да се направи нова ваксинация.

 

Дания започна да ваксинира възрастните и здравните работници в края на миналия месец и досега е поставила дози на около 1 процент от населението. Днес се очаква да приключи ваксинирането в около 900 домове за възрастни.

 

Световната здравна организация каза миналата година, че работи по издаване на електронен сертификат за поставена ваксина срещу КОВИД-19.

 

Той ще е под формата на "малка жълта карта" или ще е дигитална версия на жълтите книжки за поставени ваксини, издавани в много страни.

 

Австралийската авиокомпания Куонтас заяви през ноември, че ще изисква от пътниците си в бъдеще да се ваксинират срещу КОВИД-19, преди да летят.

E79 News
Тагове:

Коментари: