.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.01.2021 08:11

Коментари 0 / Видяна 476

СЗО: Чакат ни три до шест месеца тежък труд

 

Експерти на Световната здравна организация предупредиха в сряда, че може да има шест месеца "тежък, тежък път" през 2021 година, преди ваксините да обърнат хода на пандемията на коронавируса, предаде АФП.

 

Мария Ван Керхове, технически шеф СЗО за битката срещу COVID-19, заяви, че в много страни ситуацията е много тревожна - и ще се влоши, пише БГНЕС.


"Шепа държави наистина виждат невероятно интензивно предаване“, особено в Европа и Северна Америка, с „някои наистина страховити числа по отношение на случаите, хоспитализациите и приеманията в отделения за интензивно лечение“, каза тя.


Социалните контакти на домакинствата през периода на Коледа и Нова година ще доведе до по-нататъшно нарастване на броя на случаите през януари, каза тя на живо на събитие по каналите на СЗО в социалните медии.

 

"Започваме да го виждаме сега; ще го видим през следващите седмици. В много страни ще видим ситуацията да се влоши, преди да се подобри," каза тя.


Майкъл Райън, директор на СЗО за извънредни ситуации, каза, че е имало вълна от очаквания, когато ваксините са започнали да се стичат миналия месец, но хората не са могли да си поемат въздух и да отслабят бдителността си срещу болестта.

 

"Всички сме в една година. Това е наистина много дълга битка. Предстоят ни още три или шест месеца тежък, тежък път. Но можем да го направим. Кавалерията идва, ваксините идват - но те все още не са тук, за повечето хора по света", каза още той. 

E79 News
Тагове:

Коментари: