.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.12.2020 05:33

Коментари 0 / Видяна 7918

ВАС промени датата - решава за отстраняването на Томов на 18.01.21 г.

Още по темата: Делото на кмета Румен Томов насрочено за 1 февруари Безобразията по делото „Томов“ продължават ВАС отложи делото срещу кмета на Благоевград ВАС промени датата - решава за отстраняването на Томов на 18.01.21 г. Румен Томов получи призовката от съда за неговото отстраняване като кмет на Благоевград ВАС решава за Томов в края на януари 2021 година ВАС възобнови делото срещу Томов След 10 дни решават съдбата на Румен Томов като кмет РУМЕН ТОМОВ ОСТАВА КМЕТ ДО ПРОИЗНАСЯНЕ НА КС ВАС отхвърли жалбата на кмета Р.Томов за допълване на решението и спиране на делото му заради Конституционния съд!

 

Изненадващо, Върховният административен съд промени датата, на която ще бъде взето съдбоносното решение за бъдещето на Благоевград.

 

Вместо на 25 януари 2021 г., съдът е решил да измести заседанието си с няколко дни по-рано.

 

Така, на 18 януари 2021 година Благоевград вече ще знае дългоочаквания отговора на въпроса - ще има ли нови кметски избори и ще бъде ли инж. Румен Томов предсрочно отстранен от поста си, преди да е нанесъл още поражения върху Общината.

 

Делото е насрочено за 10.30 часа и ще се състои в зала № 2.

 

Новинарска агенция Е-79 нюз припомня, че на 12 октомври Върховният административен съд възобнови делото по жалбата (протест) срещу решение по Административно дело № 364/2020 на Административен съд – Благоевград, което бе спряно заради сезирането на Конституционния съд.

 

Самият Конституционен съд заседава, по казуса с кмета на Благоевград инж. Румен Томов, на 24 септември.

 

Тогава, съдът отказа да обяви за противоконституционна разпоредбата от Закона за местното самоуправление и местната администрация, която касае отписването от търговския регистър на кметове.

 

След това решение на Конституционния съд стана ясно, че Благоевград започва да се стяга за нови кметски избори, макар че крайното решение зависи от ВАС.

 

По-малко от месец остава до важното заседание, а в Благоевград вече "ври и кипи".

 

Полу-кметът, видимо, започна своята предизборна кампания, като с проф. Тадаръков решиха да правят Общината свободна икономическа зона.

 

А останалите политически играчи имат още малко време, за да "наредят картите си правилно" и да изберат най-добрия кандидат, който да ги представлява.

 

Новата дата за заседанието на ВАС не променя кой знае колко ситуацията и реално нови кметски избори няма как да се проведат преди парламентарните, които ще бъдат на 28 март.

 

Остава възможността за избори 2 в 1 или за вот в месеците, след парламентарния! 

E79 News
Тагове:

Коментари: