17 Септмври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.11.2020 16:42

Коментари 0 / Видяна 1100

Кметът на Петрич Д. Бръчков предлага да отпаднат наемите за месец декември за всички, които ползват общински обекти

Още по темата: Без такса за изхранване на децата от предучилищната възраст в община Петрич ДГ №3 „Слънце“ от вчера работи извънредно за децата на лекарите от петричката болница Кметът на Петрич Д. Бръчков предлага да отпаднат наемите за месец декември за всички, които ползват общински обекти Отменят и кукерския фестивал в Петрич Георги Ангелски напуска ОбС Петрич Община Петрич с нови епидемични мерки от днес Щабът в Петрич иска вечерен час за заведенията и удължаване на мерките до 15 ноември Въвеждат вечерен час за заведенията в Петрич Обособиха приемна за граждани в сградата на Община Петрич Три сватби в община Петрич забранени след намесата на прокуратурата и РЗИ

Да отпаднат наемите за месец декември за всички, които ползват общински обекти, ще предложи на общинските съветници кметът на община Петрич Димитър Бръчков, като подкрепяща мярка в условията на усложнена обстановка.


– общински жилища – 132 социално слаби семейства, за които кметското предложение е да бъдат освободени от наем и за м. януари,


– на търговски маси на общински пазар – производители на плодове и зеленчуци,


– на тържище за плодове и зеленчуци – Кърналово,


– на щандове в ТК ГУМ – Петрич,


– на ползвателите на тротоарно право пред търговски обекти,


– на лекарски кабинети,


– на производствени помещения – наематели на всички отдадени общински обекти.

 

Подпомагащата мярка да бъде валидна независимо дали обектите работят или не предвид заповедта на министъра на здравеопазването, предлага още кметът Димитър Бръчков.

 

Справката сочи, че посочената икономическа стъпка общо ще помогне на стотици жители на община Петрич и техните семейства в града и селата.

 

„Нашата цел е на местно ниво, според това, което имаме право и можем да направим, да облекчим затрудненото положение, в което Ковид пандемията поставя всички.

 

Надявам се, че приемането на тази икономическа мярка ще се отрази благоприятно за предстоящите празнични дни и ще компенсира до голяма степен евентуални загуби или спад в оборотите“, коментира кметът Димитър Бръчков.

 

Той изрази увереност, че предложението отново ще срещне подкрепата на общинските съветници, които и през м. март подкрепиха социално-икономическия пакет на Общинска администрация.

 

Предложението на кмета влиза за гласуване и решение на предстоящото редовно заседание на Общински съвет.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN