.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.11.2020 10:11

Коментари 0 / Видяна 578

Ген. Мутафчийски обеща спад на смъртността на третата седмица от мерките

Още по темата: Предлагат удължаване на епидемичната обстановка Ангелов: Ваксини ще има за всички български граждани Балтов: Новият вариант на COVID-19 вече е в България Щабът: 9 пъти скочи смъртността, внимателно с разхлабването на мерките Новият вариант на COVID-19 се развива бурно Европейските лидери обсъждат паспортите за ваксиниране Русия подаде заявка в ЕС за регистрация на ваксината „Спутник V“ Британският щам на коронавируса е установен в 60 държави 50% от служителите на социалните центрове в Благоевградско ще се ваксинират срещу COVID - 19 Кирил Ананиев е с положителен тест за коронавирус

С ограниченията, които въвеждаме от петък, ще намалим броя на заразените до края на втората седмица, а до края на третата седмица ще спадне и смъртността.

 

Това прогнозира ген. Мутафчийски на брифинга на управляващите и кризисния щаб за новите ограничителни мерки до 21 декември.

 

По думите му пример за такава прогноза е отминалият локдаун в Израел, където заразените са спаднали за три седмици от 6000 на 400 души.

"Тук не става въпрос за затваряне на хората - това са спекулации още през пролетта, че някой е бил затворен. Целта е да се намали заболяемостта, което ще настъпи към края на втората седмица, и на смъртността към края на третата седмица.

 

Това е абсолютно необходимо, за да удържи здавната система на натиска.

 

Имаме достатъчно легла, но намаляват броя на медицинските екипи, те се заразяват. В момента имаме над 2000 души заразен медицински персонал", категоричен беше шефът на ВМА.

"Както и да укрепваме, няма как да заменим живата сила, човешкият живот е абсолютна ценност. Предполагам, че за всеки здравомислещ човек е така.

 

Ние, като лекари, не можем да изповядамме друга ценност освен тази", заяви още шефът на кризисния щаб, който се беше оттеглил от публични изявления от месеци насам.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN