.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.11.2020 10:38

Коментари 0 / Видяна 1680

COVID – 19: Над 55 % от новите случаи в Пиринско, установени в Благоевград

Още по темата: Предлагат удължаване на епидемичната обстановка Ангелов: Ваксини ще има за всички български граждани Балтов: Новият вариант на COVID-19 вече е в България Щабът: 9 пъти скочи смъртността, внимателно с разхлабването на мерките Новият вариант на COVID-19 се развива бурно Европейските лидери обсъждат паспортите за ваксиниране Русия подаде заявка в ЕС за регистрация на ваксината „Спутник V“ Британският щам на коронавируса е установен в 60 държави 50% от служителите на социалните центрове в Благоевградско ще се ваксинират срещу COVID - 19 Кирил Ананиев е с положителен тест за коронавирус

 

7 328 са общорегистрираните случаи на коронавирус в Благоевградска област от началото на пандемията до 23 ноември, според информацията, публикувана на страницата на Единния информационен портал.


А дневната справка на Регионална здравна инспекция – Благоевград показва, че през последното денонощие в региона са установени 199 нови случаи, от които 110 са в Благоевград.

 

Това означава, че над 55 % от случаите, които са регистрирани са на хора от областния център. На фона на това Медицинския съвет, който вчера заседава в МБАЛ – Благоевград поиска пълното затваряне на града, като стана ясно, че над 25 от медицинския персонал е заразен с коронавирус.


В останалата част от областта вирусът продължава да се разпространява дифузно. На второ и трето място по брой нови случаи са Гоце Делев и Петрич с по 11 лица, дали положителни резултати за коронавирус.


В Сандански новите случаи са 5, в Разлог 4, а по 3 нови случаи има в Поленица, Хаджидимово и Симитли.


Само по 2 нови случаи има в: Генерал Тодоров, Годешево, Добринище, Кресна, Михнево, Първомай, Рилци, Самуилово, Черниче, Краище и Якоруда. По 1 заболял от COVID - 19 има в следните населени места: Абланица, Бабяк, Банско, Бачево, Белица, Борово, Българчево, Горна Брезница, Господинци, Дамяница, Дебрен, Добърско, Дъбрава, Еленово, Клисура, Коларово, Копривлен, Кочан, Кромидово, Крушево, Марикостиново, Мосомище, Падеш, Парил, Покровник, Садово, Теплен и Церово.
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN