.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.11.2020 14:08

Коментари 0 / Видяна 5718

Ресторант „Сити парк“ на Бачиново затвори заради Ковид кризата

Още по темата: Не сваляйте маските, може да има нова вълна Ковидният сектор в хирургията на МБАЛ – Благоевград пълен, започна прием и на спешни пациенти „Зелените коридори“ ще работят ежедневно, стартира пета фаза на ваксиницията ЕК очаква договорът с AstraZeneca да бъде изпълнен, а не прекратен Кирилов: Имаме достатъчно ваксини, вероятно “зелените коридори” ще продължат Над 270 000 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech пристигат у нас 120 се ваксинираха в Благоевград през зеления коридор на СБАЛО „Св. Мина“ от Великден до Гергьовден ЕК: Пускат нови три лекарства срещу ковид до 5 месеца Благоевград сред градовете с най-много пациенти с COVID-19 в болница Ангелов: Скоро ще достигнем 1 млн. ваксинирани българи

 

Култовото благоевградско заведение „Сити парк“ в парк Бачиново затвори врати.

 

На една от дървените греди под арката на входа е оставено съобщение за клиентите, че ресторантът временно няма да работи заради епидемиологичната обстановка.

 

„Причината за затварянето е кризата”, заяви бизнесменът Кирил Терзийски-Рико, който е наемател на заведението. „Както е тръгнало, скоро няма да отворим.

 

Не виждам такава перспектива поне до пролетта. Хората не идват, страхуват се да не се заразят с коронавирус. Прави са, здравето трябва да е на първо място, защото болниците са пълни.

 

При това положение  по-добре е да не работим, отколкото да се мъчим. „Мазнинката“  ни свърши още през март, сега сме останали „на кокали“.

 

Положението е сериозно и най- вероятно ще се откажа изцяло от заведението”, каза Кирил Терзийски- Рико.

 

За да не останат без доходи хората от персонала на „Сити парк“, ще бъдат пренасочени или към другите му две заведения – „Верде“ и „Даун таун“, които стопанисва в центъра на Благоевград, или към хранителни магазини на негови приятели.

 

Той допуска и още по-лош сценарий – да затвори и тези две заведения, които държи под наем, тъй като кризата се задълбочава.

 

„Никой не пита за  куверти за Коледа или Нова година. Знам, че някои си запазват къщи за гости и наемат готвачи, но като цяло на никой не му е до празници. Държавниците да решават дали ще има локдаун или не.

 

Дори и да няма, ние сами ще затворим. Важно е да сме здрави, след това е бизнесът”, категоричен е Кирил Терзийски.

 

„Сити парк”, повече популярно като „Гъбката“ в миналото, е любимо заведение за благоевградчани. Обикновено се пълни с клиенти през почивните дни, които идват в парка на разходка.

 

В последно време заради Ковид-19 клиентите рязко намалели, оборотите паднали и заведението работило до 16 часа следобед, разказаха редовни посетители, които не помнят такъв икономически колапс.

 

Собственик на заведението е благоевградският бизнесмен Иван Давидков-Яйцето.

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN