.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.11.2020 12:15

Коментари 0 / Видяна 362

Политици с бели престилки помагат в болницата с най-много COVID пациенти

Още по темата: Няма COVID-19 в Септември (Симитли) Медицински сестри от детските заведения в Сандански станаха доброволци в COVID отделенията Първите ваксини срещу COVID-19 ще са за медиците, служителите на МВР и хората над 70 години Окончателно: Карантинирането ще става по телефон, с имейл или SMS, при отказ – глоба Четирима издъхнаха тази нощ в МБАЛ - Благоевград Медицинският екип в Ковид сектора в онкоболницата в Благоевград е в пълна готовност за прием на болни СЗО: През следващите 3 до 6 месеца няма да има достатъчно ваксини срещу коронавируса Ръст на новите случаи на К-19 Шефът на Спешния център в Благоевград става доброволец в болницата Доктор от "Токуда" спаси избягал в студа пациент с деменция

 

Многопрофилната болница в Шумен е с най-голям брой пациенти с коронавирус в страната, а лекарите не достигат.

 

Кремена чака пред спешното отделение, за да разбере дали баща и е COVID боен и ще е нужно да бъде хоспитализиран.

 

„От четири часа се опитвам да направя тест на баща ми PCR или рентген, на всякъде ме връщат, защото той е раково болен, трудно подвижен, трябва да го държа да си изчакам реда“, обяснява жената.

 

Иван Грозев е преболедувал COVID-19, част от лечението му преминало в препълнената шуменска болница, казва че не е чакал и бързо е бил настанен.

 

„Наистина беше пълно, до колкото чувах от сестрите са по две на смяна и обслужват около 60 човека, значи всичко става малко по-бавно и напрежението е на максимум“, отбелязва той.

 

Над 240 са хоспитализираните COVID пациенти в шуменската болница, като общо 72% от всички пациенти на лечебното заведение са заразени с коронавирус.

 

„Постигаме като че ли някакъв баланс между изписани и приети пациенти, макар че нивото на което държим броя пациенти е много високо между 20 – 250, което натоварва доста колектива на болницата“, обясни д-р Димитър Костов – директор МБАЛ-Шумен.

 

Заради натовареността част от постъпилите за лечение в Шумен се препращат и към други областни болници.

 

В парламента ГЕРБ и БСП не спират да враждуват, но в болницата в Шумен, двете партии са от едната страна на барикадата – тази срещу COVID-19.

 

С доброволен труд в шуменската болница помагат депутатът от левицата д-р Десислав Тасков и зам. кметицата на Шумен, която е от управляващата партия – д-р Светлана Маркова.

 

Той е уролог, а тя – специалист по рехабилитационна медицина.

 

Болните, в интензивното COVID отделение, където работят са 43. „Опасно е, различно е, много по-опасно е от това, което сме свикнали да работим. Не знаеш кога ще се влоши пациентът и реакцията трябва да се сменя по коренно различен начин. Буквално борба за въздух“, коментира д-р Десислав Тасков.

 

Не съм изоставила работата си в общината, но сега е по-необходимо да съм болницата, посочи д-р Светлана Маркова. В болницата никой не се интересува кой от коя политическа сила е, отбеляза тя.  

Автор: bTV, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 03.12.2020

1 USD =1.62 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.16 BGN

10 CNY =2.47 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.55 BGN