.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.11.2020 11:21

Коментари 0 / Видяна 278

Бързи тестове за Covid-19 на влизащите в Гърция през „Промахон“

Още по темата: Няма COVID-19 в Септември (Симитли) Медицински сестри от детските заведения в Сандански станаха доброволци в COVID отделенията Първите ваксини срещу COVID-19 ще са за медиците, служителите на МВР и хората над 70 години Окончателно: Карантинирането ще става по телефон, с имейл или SMS, при отказ – глоба Четирима издъхнаха тази нощ в МБАЛ - Благоевград Медицинският екип в Ковид сектора в онкоболницата в Благоевград е в пълна готовност за прием на болни СЗО: През следващите 3 до 6 месеца няма да има достатъчно ваксини срещу коронавируса Ръст на новите случаи на К-19 Шефът на Спешния център в Благоевград става доброволец в болницата Доктор от "Токуда" спаси избягал в студа пациент с деменция

Всички пътуващи с леки автомобили и автобуси към Гърция, включително и гръцките граждани, ще бъдат тествани срещу коронавирус на граничния пункт „Промахон“.

 

За това са били уведомени българските гранични власти от колегите си в южната ни съседка.

 

В сила остава ограничението за влизане на чужди граждани в Гърция във времевия период от 21 до 5 часа сутринта, освен в случаите на хуманитарна дейност.

 

Забраната не важи за гръцки граждани, както и за чужденци, постоянно пребиваващи или имащи бизнес и собственост в южната ни съседка.

 

От днес на граничния пункт „Промахон“ започва масово взимане на проби за коронавирус с бързи тестове, включително и на гръцките граждани.

 

Ако те и постоянно пребиваващите в Гърция чужденци дадат положителна проба, ще бъдат поставяни под 14 дневна карантина на адреса, посочен от тях.

 

Чуждите граждани, с положителен резултат от теста, ще бъдат връщани.

 

Новите правила не засягат международния тежкотоварен транспорт. Шофьорите на камиони ще влизат и излизат от страната както досега.

 

От днес, с решение на гръцките власти, през граничния пункт „Нимфеа – Маказа“ ще бъде позволено преминаването само на товарни автомобили. До момента беше разрешено преминаването на гръцки граждани и граждани с разрешително за пребиваване в Гърция. 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 03.12.2020

1 USD =1.62 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.16 BGN

10 CNY =2.47 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.55 BGN