.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.11.2020 14:15

Коментари 0 / Видяна 716

Нова детска градина ще бъде построена в Сандански

Още по темата: Фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд“ се отменя! Шефът на болницата в Сандански: Не съжалявам за ваксинираните общински съветници Отлагат ритуала по хвърляне на кръста в Сандански Полиция щурмува хотел в Сандански заради скандално коронапарти Без “Синя зона” в Сандански през декември Говори семейството на Кристина, обвинена за убийството на децата си (Видео) Агенцията за закрила на детето: Няма сигнали от родителите на убитите деца в Сандански Майката-детеубийца от Сандански е спокойна в ареста! Спи, храни се добре, не плаче, не говори за децата ! Майката от Сандански, обвинена за убийството на децата си, признала: Георги ме заплаши, че ще ме принуди да се самоубия Жестоко убийство разтърси Сандански! Откриха заклани две деца

 

Община Сандански спечели финансиране за изграждане на нова детска градина. Министерство на образованието и науката одобри внесеното  предложение за безвъзмездна финансова подкрепа, в размер на 2 965 700 лв.

 

Чрез осигурените средства ще бъде изградена нова детска градина в ж.к. „Спартак“, един от най – големите квартали по площ и брой жители в град Сандански.

 

В същия квартал вече е преотреден и обособен общински имот с предназначение за детско заведение – с обща площ 5919 кв.м.

 

С реализацията на проекта ще се създаде възможност за предучилищно образование на всички деца в квартала, които в момента се налага да посещават детски градини в по-отдалечени райони.

 

Детското заведение ще бъде изградено съобразно всички съвременни образователни изисквания, като се осигури достъп на децата в една яслена и пет предучилищни групи.

 

Значимата инвестиция осезаемо ще намали недостига на свободни места в другите детски градини, ще облекчи натовареността им, като ще бъде разрешен и дългогодишният проблем с приема на деца в тях. А съвременната материална база ще осигури нови работни места в образователния сектор.

E79 News
Тагове:

Коментари: