.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.11.2020 15:10

Коментари 0 / Видяна 934

Намаляват таксите за детски градини и ясли в Сандански

Още по темата: Фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд“ се отменя! Шефът на болницата в Сандански: Не съжалявам за ваксинираните общински съветници Отлагат ритуала по хвърляне на кръста в Сандански Полиция щурмува хотел в Сандански заради скандално коронапарти Без “Синя зона” в Сандански през декември Говори семейството на Кристина, обвинена за убийството на децата си (Видео) Агенцията за закрила на детето: Няма сигнали от родителите на убитите деца в Сандански Майката-детеубийца от Сандански е спокойна в ареста! Спи, храни се добре, не плаче, не говори за децата ! Майката от Сандански, обвинена за убийството на децата си, признала: Георги ме заплаши, че ще ме принуди да се самоубия Жестоко убийство разтърси Сандански! Откриха заклани две деца

От този месец /ноември/, таксите за детските ясли и детските градини в Община Сандански се намаляват с 50% .

 

По предложение на кмета Атанас Стоянов, Общински съвет – Сандански одобри изменения в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, свързани с таксата, която родителите ежемесечно заплащат за посещение на дете в детска ясла и градина.

 

Новите такси са стъпка към подпомагане на младите семейства, които до сега заплащаха месечно 44 лв, а от този месец сумата е наполовина – 22 лв. месечно.

 

За целодневни детски  градини  за децата, подлежащи на задължителна предучилищна подготовка на 5 и 6 години, таксата от 38 лв. се намалява на 19 лв. месечно.

 

Същевременно таксата за млечна кухня, също се намалява и от 1,7 лв., става 1 лв. дневно.

 

Намалените такси няма да бъдат допълнителен разход за детските ясли и градини, а ще се финансират от общинския бюджет.

 

Целта на въведените промени, е чрез поетапното намаляване до пълното отпадане на таксите за всички деца, Община Сандански да предоставя равен достъп и по – качествени грижи и възпитание на най-малките.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: