.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.10.2020 12:38

Коментари 0 / Видяна 464

Полицаи и пожарникари от Благоевград протестират за по-високи заплати

Още по темата: Автобусни превозвачи от област Благоевград се пресъединяват към националния протест Автобусните превозвачи и представители на таксиметровия превоз излизат на протест Готви се протест в сряда заради новите ограничителни мерки Петима са задържани за вандалски действия по време на протеста в София Протестиращи хвърляха бомбички по различни институции в София Протестиращи се опитаха да стигнат до старата сграда на парламента (СНИМКИ) Съботен протест в Благоевград със специален гост архимандрит Дионисий Един срещу всички – треньорът по бокс Илия Илиев на протест срещу Томов и неговия екип Протестите: Ден 116 - "Променяме протеста, няма да създаваме риск от заразяване" В 113-я ден на протеста: Студенти блокираха кръстовището пред СУ

 

Точно в 12.00 часа над 200 служители на ОДМВР – Благоевград и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Благоевград излязоха на мълчалив протест пред сградата на дирекцията.

 

Те ще останат там до 13.00 часа, а след края на работния ден протести на служители на МВР ще има и в Гоце Делчев и Сандански.


Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР каза пред медиите в Благоевград, че вчера са получили официално писмо – покана за разговор от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски. Тя ще се проведе на 2 ноември като на нея ще бъдат обсъдени исканията на служителите на МВР. „Продължаваме да смятаме, че има вариант да се стигне до компромисно решение. На 8 ноември имаме дата за национален протест. За сега не сме го отменили. Чакаме да видим какво ще стане по време на преговорите”, каза още Попов.


Попов коментира, че много държат и МВР да бъдат присъединени към 36-те администрации, които според министъра на финансите са натоварени пряко с работата, свързана с COVID – 19. Според него не е редно за тези администрации да бъде обещано увеличение на заплатите с 30 %, а за служителите на МВР да е 10 %. „Колегите го приемат като подигравка и смятаме, че са прави”, уточни Попов.

 


Той обясни и защо е важно хората да разберат, че и служителите на МВР са на първа линия в борбата с коронавируса. За пример посочи КПП-та, които имаше в страната преди няколко месеца. Тогава именно полицаите регулираха потоците на хора, които можеше да влизат и излизат от едно населено място в друго. „От началото на извънредното положение до сега, постоянно се променят изискванията и на границите, които натоварват колегите от гранична полиция”, поясни Попов.

 


Освен това полицаите са тези, които осъществяват контрола по спазване на карантината за всички лица, които са поставени под такава. По думите на Попов става дума за около 30 хил. души. Също така служителите на МВР са натоварени и с охрана на протестите, които се провеждат в София и страната.


„Имаме и колеги, които са с корона вирус. Забелязваме увеличаване броя на положителните, не само в ОДМВР – Благоевград, но и на границите”, отбеляза той.


Попов предупреди, че ако броят на заболелите от COVID – 19 продължава да се увеличава, то и служителите на МВР ще започнат да се „задъхват”, както и медиците.


Друг от протестиращите служители на МВР Илия Велев каза, че протестът е мълчалив, а исканията им са за социално – икономически придобивки и увеличение на заплащането, което получават с 30 %. „Денонощно сме на първа линия, проверяваме карантинирани лица, участваме в охрана на масови събития, отделно колегите от паспортната служба не са спирали да издават документи”, прибави той.


Пред сградата на ОДМВР – Благоевград освен протестиращите служители на МВР се бяха събрали и групата протестъри около Калоян Ханджийски, които бяха облечени в костюми, на които пишеш „Милиция”. Те обясниха, че са там, за да обезпечат охраната на протеста на полицаите и пожарникарите от Благоевград.

 


 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 25.11.2020

1 USD =1.65 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.50 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.58 BGN