.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
28.10.2020 14:59

Коментари 0 / Видяна 202

Започва третият етап на 60/40 до края на декември

Още по темата: Трети пореден ден с рекорден брой оздравели от COVID-19 у нас РЕШЕНО! Без пълен локдаун в Благоевград Без лимити на направленията за PCR-тестовете Почина 3-месечно бебе с COVID-19 За пример! Евродепутатът Асим Адемов дари предпазни костюми и маски на болницата в Гоце Делчев 1/3 от танцьорите в ансамбъл „Пирин“ с коронавирус, заразени и сред певиците Ген. Мутафчийски обеща спад на смъртността на третата седмица от мерките ЛОКДАУН за България от 27 ноември ЛОКДАУН за България от 27 ноември (Обновена) Удължават епидемичната обстановка, въвеждат нови мерки от петък

 

Започва третият етап на мярката 60/40. Регламентираната подкрепа за новия етап е отново в размер на 60% от осигурителния доход на работниците и служителите, но вече за месец август, предава dnes.bg.

 

Тя ще се предоставя за период до 3 месеца, считано от 1-ви октомври до 31-ви декември 2020 г., съобщиха от Агенцията по заетостта.

 

Информация за работодателите, процедура за кандидатстване, съдържаща условията, изискванията, реда и начина за кандидатстване, са публикувани на електронния сайт на Агенцията по заетостта, в рубриката “Финансови стимули за запазване на заетостта”.


Работодателите, получили средства в предходните месеци, ще могат на този етап на мярката да се възползват от някои административни облекчения, като например съкратен образец на заявление и намален пакет приложения към него.

 

Заявлението и документите за изплащане на средства следва да се подават към Дирекция “Бюро по труда”, обслужваща територията по мястото на работа на работниците и служителите. В случай на повече обекти в различни населени места, работодателите могат да подадат едно общо заявление за работниците и служителитe от всички обекти в една Дирекция “Бюро по труда”, на чиято територия се намира поне един обект на работа.

 

Препоръчително е работодатели, които осъществяват дейност на обекти на територията на Столична община и извън нея, да подават документи за кандидатстване в бюро, което обслужва територията на обекта/тите извън София.

 

Документите могат да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване ССЕВ или чрез лицензиран пощенски оператор, както и на място в съответната Дирекция “Бюро по труда”. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 25.11.2020

1 USD =1.65 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.50 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.58 BGN