.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
28.10.2020 13:23

Коментари 0 / Видяна 852

Студенти и преподаватели от ЮЗУ отбелязаха празника „Средата на есента“

Още по темата: Сборник, издаден от ЮЗУ „Неофит Рилски“, представя българското клавирно наследство Природо-математическият факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира онлайн състезания с формат на матура Електронните кандидатстудентски изпити в Югозападния университет „Неофит Рилски“ продължават ЮЗУ „Неофит Рилски“ проведе първите кандидатстудентски изпити Първите електронни изпити в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се проведат на 19 февруари Югозападният университет „Неофит Рилски“ стартира кандидатстудентската си кампания с електронни изпити ЮЗУ ”Н. Рилски” заяви прием от 3086 студенти за предстоящата академична година ЮЗУ отличи първокурсник в конкурса за есе „Аз и изолацията Преподавател от ЮЗУ „Неофит Рилски“ издаде „Океанска приказка“ ЮЗУ „Неофит Рилски“ с награда от конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“

 

 Филологическият факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе домакин на тържеството по повод традиционния китайски празник „Средата на есента“.

 

На събитието, което се проведе в класна стая „Конфуций“ присъстваха студенти, преподаватели и гости.

 

Тържеството бе открито от проф. д-р Магдалена Панайотова – декан на Филологическия факултет.

 

„Въпреки усложнената ситуация с COVID-19 не трябва да забравяме празниците си и както в България на 26 октомври празнуваме например Димитровден, отбелязваме и празниците на други народи, като китайския, защото представянето на китайската култура е една от мисиите на Филологическия факултет“, каза проф. Панайотова.

 

И тази година програмата на празника беше изключително разнообразна и интересна за гостите.

 

Студенти от специалност „Английска филология“ представиха презентации на английски и китайски за значението и смисъла на празника, последвани от викторина за присъстващите.

 

Беше представена и книгата на Ейми Тан „Клубът на щастието и късмета“, американска писателка от китайски произход, носителка на множество награди, позната в България като авторката на романа „Дъщерята на лечителя“.

 

„Клубът на щастието и късмета“ разказва завладяваща история от позицията на четири китайски майки и четири китайско-американски дъщери.

 

Тази книга е притча за това как майките, чрез тяхната памет, история, въображение, остават в дъщерите, как се предава човешкият опит, болката и надеждата и в това тази притча има универсални характеристики.

 

С пожелание за повече празници и споделеност, с китайски чай и сладки завърши отбелязването на празника в Югозападния университет “Неофит Рилски“.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN