.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.10.2020 14:33

Коментари 0 / Видяна 886

Петима лекари от Спешната помощ в София диагностицирани с Covid-19 за ден

Още по темата: ОКОНЧАТЕЛНО: Здравният министър налага задължителна изолация Няма COVID-19 в Септември (Симитли) Медицински сестри от детските заведения в Сандански станаха доброволци в COVID отделенията Първите ваксини срещу COVID-19 ще са за медиците, служителите на МВР и хората над 70 години Окончателно: Карантинирането ще става по телефон, с имейл или SMS, при отказ – глоба Четирима издъхнаха тази нощ в МБАЛ - Благоевград Медицинският екип в Ковид сектора в онкоболницата в Благоевград е в пълна готовност за прием на болни СЗО: През следващите 3 до 6 месеца няма да има достатъчно ваксини срещу коронавируса Ръст на новите случаи на К-19 Шефът на Спешния център в Благоевград става доброволец в болницата

 

Петима лекари от Спешната помощ в София са диагностицирани с коронавируса само за ден. Това съобщи пред БНР говорителят Катя Сунгарска.

 

Всекидневно между 15 и 20 екипа на Спешна помощ работят в столицата, което е крайно недостатъчно. За населението на София по стандарт се изискват минимум 80 екипа. „Всички лекари полагат извънреден труд.

 

Работят в абсолютно организация. Идват и помагат да работните смени. Взимат се всички мерки за безопасност. Спешна помощ е първата линия на първата линия“.

 

Не липсват обаждания от пациенти, които крият Covid симптоми, което подлага на риск екипите:

 

„Много често гражданите не ни казват истината – съзнателно или не“.

 

    Голяма част от болничните легла, определени за пациенти с Covid в столицата, вече са изчерпани. Това допълнително забавя екипите, които са в постоянна връзка с центъра за триаж на пациенти, който започна да работи от началото на септември в Инфекциозна болница.

 

Докато линейката пристигне в болница със свободни легла за пациенти с коронавирус, се случва мястото вече да е заето.

 

„Това също ни затруднява, защото всяко ходене от болница на болница с пациента вътре е време… И вчера се случи с наш екип - от 9.00 часа сутринта успя да хоспитализира пациента едва в 13.30 часа.

 

Този екип и тази линейка бяха извън възможността да се отзовават на сигнали“.

 

Сунгарска подчерта, че рискът от дефицит на лекари е голям. „Молим хората да имат търпение. Даваме всичко от себе си с ресурса, с който разполагаме“.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 03.12.2020

1 USD =1.62 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.16 BGN

10 CNY =2.47 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.55 BGN