.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.10.2020 12:57

Коментари 0 / Видяна 636

Здравното министерство: Правилата са за всички, карантината няма да пада по-рано!

Още по темата: ОКОНЧАТЕЛНО: Здравният министър налага задължителна изолация Няма COVID-19 в Септември (Симитли) Медицински сестри от детските заведения в Сандански станаха доброволци в COVID отделенията Първите ваксини срещу COVID-19 ще са за медиците, служителите на МВР и хората над 70 години Окончателно: Карантинирането ще става по телефон, с имейл или SMS, при отказ – глоба Четирима издъхнаха тази нощ в МБАЛ - Благоевград Медицинският екип в Ковид сектора в онкоболницата в Благоевград е в пълна готовност за прием на болни СЗО: През следващите 3 до 6 месеца няма да има достатъчно ваксини срещу коронавируса Ръст на новите случаи на К-19 Шефът на Спешния център в Благоевград става доброволец в болницата

 

Във връзка с публикации в медиите, че продължителността на карантината ще бъде намалена за конкретни лица, ви информираме, че позицията на Министерството на здравеопазването, изразена публично от министър Ангелов, не е променена.

 

Това побързаха да обяснят от Министерството на здравеопазването след коментар на главния здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, който предложи да има промяна в карантината при заемането на определени длъжности.

 

Темата беше повдигната след като се наложи премиерът и президентът да са под карантина, която пък бе отменене по-рано от законовия срок от Столичната регионална здравна инспекция.

 

Това от своя страна предизвика скандал и доведе до оставката на директора й д-р Данчо Пенчев.

 

„В заповедта няма да има промяна, позволяваща отпадане на карантината за определени длъжностни лица.

 

Карантината е с еднаква продължителност (10 дни) за всички български граждани. Правилата са за всички", категорични са от МЗ.

 

"Отново обръщаме внимание, че отрицателният лабораторен резултат от PCR изследване не е основание за преустановяване на карантината и/или намаляване на нейния срок", казва се още в съобщението.

 

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 03.12.2020

1 USD =1.62 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.16 BGN

10 CNY =2.47 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.55 BGN