17 Септмври 2021
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.10.2020 13:01

Коментари 0 / Видяна 1320

Три сватби в община Петрич забранени след намесата на прокуратурата и РЗИ

Още по темата: Без такса за изхранване на децата от предучилищната възраст в община Петрич ДГ №3 „Слънце“ от вчера работи извънредно за децата на лекарите от петричката болница Кметът на Петрич Д. Бръчков предлага да отпаднат наемите за месец декември за всички, които ползват общински обекти Отменят и кукерския фестивал в Петрич Георги Ангелски напуска ОбС Петрич Община Петрич с нови епидемични мерки от днес Щабът в Петрич иска вечерен час за заведенията и удължаване на мерките до 15 ноември Въвеждат вечерен час за заведенията в Петрич Обособиха приемна за граждани в сградата на Община Петрич Три сватби в община Петрич забранени след намесата на прокуратурата и РЗИ

Три сватби в община Петрич бяха забранени със заповед на директора на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов.

 

До намесата на здравната инспекция се стигна след постъпил сигнал от прокуратурата.

 

Припомняме, че с решение на Общинския оперативен щаб на 21 октомври бяха въведени допълнителни мерки срещу разпространението на заразата с Ковид-19, сред които и отмяна на всички организирани масови прояви на открито и закрито, в това число чествания, сватби, кръщенета, празненства, състезания и др.

 

Въпреки забраната в Петрич се стягали три сватби. На едната от тях били поканени 400 гости, като родителите дори заявили, че са съгласни да ги глобят, само и само да не се провали тържеството на децата им.

 

След последвалата заповед на шефа на здравната инспекция и сметката, че трябва да платят по 300 лв. глоба на човек, която се налага за нарушение на противоепидемичните мерки, или 120 000 лв. за всички гости, сватбата не се състояла и е отложена за по-добри времена.

 

По същия начин се развили нещата и с другите две сватби в община Петрич. „Сватбите бяха отложени с голям зор.

 

Епидемиологичната обстановка не предполага събирания на толкова хора”, коментира ситуацията пред „Струма“ д-р Калоянов.

 

С негова заповед бе преустановено провеждането на първенството по борба в Петрич, организирано от Българската федерация по борба, както и на международното състезание по планинско колоездене на трасе „Папреница“ в планина Беласица.

 

По-строгите мерки в южната община бяха въведени във връзка с увеличението на заразените с Ковид-19, отчетено за двуседмичен период на база брой на населението, и са съгласувани с Областния оперативен щаб.

 

На въпрос на „Струма“ с какво е по-различна ситуацията в Благоевград, че се позволи провеждането на авторали, при положение че градът е на първо място по брой заразени с коронавирус в областта, шефът на РЗИ заяви: „Допълнителните мерки се предлагат от общинските оперативни щабове, аз не мога да се разпоредя на кмета на Благоеврад, а само да му препоръчам“.

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN