.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.10.2020 09:43

Коментари 0 / Видяна 5828

Директорът на РЗИ-Благоевград: Най-критично е положението в болниците в Гоце Делчев, Сандански и Петрич

Още по темата: ОКОНЧАТЕЛНО: Здравният министър налага задължителна изолация Няма COVID-19 в Септември (Симитли) Медицински сестри от детските заведения в Сандански станаха доброволци в COVID отделенията Първите ваксини срещу COVID-19 ще са за медиците, служителите на МВР и хората над 70 години Окончателно: Карантинирането ще става по телефон, с имейл или SMS, при отказ – глоба Четирима издъхнаха тази нощ в МБАЛ - Благоевград Медицинският екип в Ковид сектора в онкоболницата в Благоевград е в пълна готовност за прием на болни СЗО: През следващите 3 до 6 месеца няма да има достатъчно ваксини срещу коронавируса Ръст на новите случаи на К-19 Шефът на Спешния център в Благоевград става доброволец в болницата

С решение на областния кризисен щаб в Благоевград се взе решение да бъдат затворени нощните заведения до 7 ноември заради нарастващия брой на заразени с коронавируса.

 

В сутрешния блок „Денят започва“ директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов каза, че друг тип заведения засега няма да се затварят.

 

Крайната мярка е заради препоръката на експерти, че в нощните заведения няма как да се спазват противоепидемичните мерки, коментира д-р Калоянов.

 

По думите му има струпване на хора и много трудно може да се спазва дистанция.

 

Д-р Калоянов допълни, че засега най-критично е положението в болниците в Гоце Делчев и Сандански и Петрич, тъй като капацитетът им е почти запълнен.

 

Прави се всичко възможно за разполагане на нови легла, за да не се връщат хора, които имат нужда от болнично лечение.

 

Директорът на белодробната болница в Благоевград д-р Петър Георгиев коментира, че заетостта на леглата е от 13 души при нормален капацитет от 10.

 

Основният проблем е с болните, които имат анамнеза, клиника на коронавирус, но нямат положителен PCR тест.

 

През последните дни са извършени 396 проверки, като са констатирани 18 нарушения, съставени са 18 акта за установено административно нарушение – най-често за неносене на маска и неспазване на дистанция – както от персонал, така и от клиенти на заведенията. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 03.12.2020

1 USD =1.62 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.16 BGN

10 CNY =2.47 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.55 BGN