.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.10.2020 12:16

Коментари 0 / Видяна 2542

Затварят нощните заведения в Благоевградска област

Още по темата: Няма COVID-19 в Септември (Симитли) Медицински сестри от детските заведения в Сандански станаха доброволци в COVID отделенията Първите ваксини срещу COVID-19 ще са за медиците, служителите на МВР и хората над 70 години Окончателно: Карантинирането ще става по телефон, с имейл или SMS, при отказ – глоба Четирима издъхнаха тази нощ в МБАЛ - Благоевград Медицинският екип в Ковид сектора в онкоболницата в Благоевград е в пълна готовност за прием на болни СЗО: През следващите 3 до 6 месеца няма да има достатъчно ваксини срещу коронавируса Ръст на новите случаи на К-19 Шефът на Спешния център в Благоевград става доброволец в болницата Доктор от "Токуда" спаси избягал в студа пациент с деменция

 

От днес 25 октомври до 7 ноември, тоест за 14 дни, ще бъдат затворени всички дискотеки, барове и нощни заведения в Благоевградска област с цел справяне с усложнената ситуация около разпространението на COVID – 19.

 

Решението е взето единодушно, след заседание на Областния оперативен щаб, съобщи пред журналисти областният управител и председател на Щаба Бисер Михайлов. „Използвам възможността да се обърна към жителите на Благоевградска област и да ги призова да бъдат отговорни към себе си, близките си и колегите с цел да се намали разпространението на вируса”, каза още Михайлов.


Той информира, че утре ще проведе разговор с представители на Инспекцията по труда, за да се види има ли как общопрактикуващите лекари да се включат по-активно в борбата с коронавируса, тъй като леглова база в болниците в регион има, но все още съществува проблем с недостиг на медицински персонал.


Проведен е и разговор с ректора на Югозападен университет „Неофит Рилски” като се очаква утре той да даде отговор – има ли как студентите, обучаващи се в медицински специалности във висшето учебно заведение, също да подпомогнат медиците, които са на първата линия в борбата с вируса.


Д-р Калоян Калоянов, директор на Регионална здравна инспекция – Благоевград посочи, че Областта продължава да е в т.нар. „червена зона” като броя на заболелите надхвърля 120 на 100 хил. души. Най-натоварени са болниците в Гоце Делчев и петричко – санданската болница.


 „В МБАЛ „Югозападна болница” – клон Петрич и клон Сандански има две свободни легла. Всеки момент ще се пуснат още 8. В МБАЛ „Иван Скендеров” – Гоце Делчев има 6 свободни легла. Обстановката е динамична. Постоянно постъпват, но и постоянно се изписват пациенти. За сега ситуацията е под контрол”, допълни д-р Калоянов.


Той припомни, че до 30 ноември се прекратява плановия пример в лечебните заведения, като според Заповед на здравния министър – във всички болници трябва да има обособени не по-малко от 10 % за лечение на пациенти с COVID – 19.


Продължават и проверките по спазване на противоепидемиологичните мерки. До този момент са извършени 396. Съставени са 18 акта. Най-честите нарушения са за неносене маска на закрито и неспазване необходимата дистанция.

 

От Щаба са готови и на по-строги мерки, но на този етап ще се изчака, за да се види как тези, които сега са предприети, действат. 


 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 03.12.2020

1 USD =1.62 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.16 BGN

10 CNY =2.47 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.55 BGN