.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.10.2020 10:42

Коментари 0 / Видяна 5092

Инж. Р. Димитрова: Община Благоевград избърза с цялостното асфалтиране на ул. „Майор Стефан Иванов“, на място не е подменена канализационната мрежа и това ще доведе до сериозни проблеми за в бъдеще

Още по темата: Нарушено водоподаване по улица „Пирин“ в Банско ВиК-Благоевград oсъществява постоянен контрол върху качеството на водата в Струмяни Ремонт оставя без вода две улици в Банско Заради ремонт! Спират водата в село Черниче Ремонтират уличен водопровод в Добърско ВиК-Благоевград отново подкрепи кампанията „Капачки за бъдеще Подменят уличен водопровод в Гоце Делчев Спират водата в Разлог, вижте кога и къде ВиК-Благоевград със съобщение до собствениците на имоти във вилна зона „Бодрост“ Инж. Р. Димитрова: Община Благоевград избърза с цялостното асфалтиране на ул. „Майор Стефан Иванов“, на място не е подменена канализационната мрежа и това ще доведе до сериозни проблеми за в бъдеще

Няма забавяне от страна на „Водоснабдяване и канализация“ във връзка с възстановяване на асфалтовите и тротоарни настилки по ул. „Майор Стефан Иванов“ (бивша „Димитър Полянов“) в Благоевград.

 

Това поясни управителят на дружеството инж. Росица Димитрова. Поводът е изразената позиция от Общинска администрация, че се е наложило цялостно асфалтиране заради извършени ремонтни дейности от ВиК.

 

„Дружеството има ангажимент да възстанови нарушената цялост на асфалта след извършения ремонт.

 

В рамките на по-малко от месец там подменихме около 400 м водопроводна мрежа с диаметър 110 мм. Наистина беше необходимо технологично време, за да може да улегне инертният материал, използван за обратния насип.

 

В този период имахме и сигнали за пропадане на някои места, бяхме длъжни да изчакаме. Веднага след това декларирахме, че имаме пълна готовност да пристъпим към действия по възстановяване на нарушената асфалтова настилка.

 

Предвид предложение на Общинска администрация и водени разговори със заместник-кмета по строителството, че общината има идея да възстанови цялостната асфалтова настилка на улицата, ние изразихме становище, че не е подходящо да се прави такъв ремонт преди подмяна на канализацията, а по-добре да се изчака.

 

Имаме проведени общо четири срещи с представители на Общинска администрация в тази връзка, по време на които беше обстойно обсъдена опасността от ново разкопаване, в случай на авария по канализацията.

 

Въпреки това ръководството на общината не се съобрази с мотивите ни и избърза с асфалтирането.

 

На практика какво се случва сега – ако приемем хипотетично, че възникне авария по канализационната мрежа, новоположеният асфалт трябва да се разруши, за да може да бъде решен проблемът. Това е съвсем реална ситуация, предвид факта, че подземната инфраструктура в Благоевград, която ние експлоатираме, е изключително остаряла и амортизирана.

 

Не искам да бъда лош пророк, но рано или късно ще се стигне дотам, че улицата ще бъде разкопана отново. Много по-логично беше да се подмени и канализацията по цялата улица, а след това да бъде асфалтирано“, заяви инж. Росица Димитрова.

 

Тя коментира и въпроса с възстановяване на тротоарните настилки на същата улица. „В момента екипи на ВиК полагат нови плочки по пешеходната част. Очакваме до няколко дни ремонтът да приключи, но това не решава основния проблем, който засегнах по-горе.

 

Предвид изброените факти, смятам, че е крайно некоректно община Благоевград да прехвърля отговорността на водното дружество. И в настоящия момент, както досега, „Водоснабдяване и канализация“ упражнява своята дейност, съгласно всички нормативни изисквания.

 

Остава въпросът дали прибягването до самоинициатива не е в резултат от поети ангажименти на кмета на общината към членове от неговия екип.

 

Смятам, че подобни действия са в ущърб на жителите на община Благоевград и не би следвало лични или политически амбиции да вземат превес над обществения интерес.

 

Проблемите на жителите на Благоевград нямат цвят!”, категорична е Р. Димитрова.

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 25.11.2020

1 USD =1.65 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.50 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.58 BGN