.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.10.2020 12:50

Коментари 0 / Видяна 1560

В случай на коронавирус: Кои са контактните лица, които ще бъдат карантинирани?

Още по темата: Трети пореден ден с рекорден брой оздравели от COVID-19 у нас РЕШЕНО! Без пълен локдаун в Благоевград Без лимити на направленията за PCR-тестовете Почина 3-месечно бебе с COVID-19 За пример! Евродепутатът Асим Адемов дари предпазни костюми и маски на болницата в Гоце Делчев 1/3 от танцьорите в ансамбъл „Пирин“ с коронавирус, заразени и сред певиците Ген. Мутафчийски обеща спад на смъртността на третата седмица от мерките ЛОКДАУН за България от 27 ноември ЛОКДАУН за България от 27 ноември (Обновена) Удължават епидемичната обстановка, въвеждат нови мерки от петък

10-дневна карантина ще се налага само на близките контакти на установен с коронавирус човек.

 

Разликата между предишната заповед и сегашната е времевия диапазон, който се намаля с четири дни.

 

„Това кой близък ще се карантинира зависи от степента на контакта, ще се преценя според случая“, това заяви доц. Ангел Кунчев в ефира на Нова телевизия.

 

Относно това как ще бъда проследявани и проверявани контактите и може ли РЗИ да се справи, Ангел Кунчев заяви:
 

„Няма да смогнем, това е очевидно. При 500 заразени в София, смятайте колко са контактните лица, като те са поне 10 на човек.

 

Когато човек е контактен, той трябва да носи отговорност  и да не се среща с други хора в следващите десет дни.

 

Прецизният начин  да се карантинира някой по закон е да му се връчи призовка и той да се подпише, но нямаме начин да направим това с ресурса, с който разполагаме“, коментира още доцентът.

 

Относно работните колективи, Кунчев заяви, че ако има заразен служител, трябва да се карантинират тези, които са стояли в непосредствена близост до него – 1.50-2м и е общувал по продължително време с него.  

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 25.11.2020

1 USD =1.65 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.50 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.58 BGN