.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.10.2020 11:27

Коментари 0 / Видяна 920

Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ представят „Между кан-кан и сиртаки“

Още по темата: Сборник, издаден от ЮЗУ „Неофит Рилски“, представя българското клавирно наследство Природо-математическият факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира онлайн състезания с формат на матура Електронните кандидатстудентски изпити в Югозападния университет „Неофит Рилски“ продължават ЮЗУ „Неофит Рилски“ проведе първите кандидатстудентски изпити Първите електронни изпити в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се проведат на 19 февруари Югозападният университет „Неофит Рилски“ стартира кандидатстудентската си кампания с електронни изпити ЮЗУ ”Н. Рилски” заяви прием от 3086 студенти за предстоящата академична година ЮЗУ отличи първокурсник в конкурса за есе „Аз и изолацията Преподавател от ЮЗУ „Неофит Рилски“ издаде „Океанска приказка“ ЮЗУ „Неофит Рилски“ с награда от конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“

 

На 23 октомври 2020 г. от 18:00 ч. в зала „УСЕТ“ (Учебен корпус №8) студенти от специалност „Съвременна хореография“ ще представят танцовия спектакъл „Между кан-кан и сиртаки“.

 

Събитието е част от програмата на Националния студентски фестивал на изкуствата.

 

Представлението ще започне с популярния танц кан-кан, който става емблема не само на оперетата на Офенбах „Орфей в ада“ от началото на 19-и век, но и на идеята за безгранична забава въобще.

 

Изпълнението им ще завърши със също толкова популярния гръцки танц – сиртаки, станал известен и с музиката на Микис Теодоракис, използвана във филма „Зорба гъркът“.

 

Спектакълът включва още постановките „Мухите на Шаолин и „Стюардеси“, както и съвременен прочит на харесвания танц от втората половина на ХХ век – макарена, вариации от класическия танц, испански танц, както и авторски прочит на български фолклор – „Самодиви“, „Девойко мари хубава“ и др.

 

Студентите ще представят и поредица от дуети по комедията на Шекспир „Дванайсета нощ“.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN