.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.10.2020 16:05

Коментари 0 / Видяна 524

Гърция: Строги анти Covid-мерки, но младежките събирания продължават

Още по темата: Извънредно положение в Испания до май, в Италия затягат мерките МОДАТА СРЕД МАСКИТЕ: От военния фронт до гардероба на пандемията Гърция удължава срока на ограниченията при влизане в страната Директорът на Гимназията по селско стопанство в Гоце Делчев А. Живков с Covid-19 Заради COVID-19: По-евтини новогодишни оферти Напрежение и безредици в Рим заради вечерния час Затварят нощните заведения в Благоевградска област Председателят на сдружение „Нова България“ Денис Исаев допуснат до конкурса за директор на музея в Благоевград в разрез със закона Има много начини коронавирусът да попадне в организма, може и през храна Благоевградчанката Мария Календарска: Личната ми среща с Ковид беше брутална и безмилостна

 

Строги мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса продължават да се прилагат в Гърция, но на много места властите не могат да спрат превърналите се в традиция младежки събирания по площади и паркове.

 

За последното денонощие потвърдените нови случаи в южната ни съседка са 482.

 

Трети ден на пълна карантина в област Козани. Всички заведения са затворени, магазините също. Хората пазаруват само храна и носят маски навсякъде. Възрастните почти не излизат. 

 

Такавае обстановката под карантина за близо 150 хиляди жители на областта. Според медицински експерти огнищата от коронавирус са в следствие на сватба, две кръщенета и погребение.

 

Днес кметът на град Янина за пореден път призова всички да носят маски, да не се събират дори роднини и да се спазва дистанция, защото и тази област е под заплаха от въвеждане на локдаун (затваряне). Властите не могат да овладеят младите хора, стотици от които всяка вечер се събират без да спазват дистанция.

 

В Солун, който днес е във „второ ниво“ по разпространение на вируса, властите констатираха, че над хиляда души празнуваха в центъра на града, а в университета дори си организирали студентски тържества - без маски и дистанция.

 

В град Патра беше нападнат полицейски екип, който се опита да приложи здравните мерки в един нощен бар.

 

Гърция е с нисък брой на заразени, заяви днес премиерът Мицотакис. Ако обаче не се спазват мерките, ситуацията ще се усложни, цитира местни експерти кореспондентът на БНР в южната ни съседка. 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN