.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.10.2020 14:02

Коментари 0 / Видяна 638

Китайски учени за пръв път изолираха жив коронавирус от замразена опаковка

Още по темата: COVID – 19: Между ръкопляскането и отричането Започва третият етап на 60/40 до края на декември ЕК: Няма да има достатъчно ваксини за европейците преди 2022 За пореден ден Благоевград с най-много случаи в Областта Бойко Борисов: К-19 се завърна с нова сила! Замислете се, когато видите медиците ни пред болниците! Пореден депутат от БСП е с коронавирус Министър Ангелов: За две седмици напред нямаме намерения да променяме мерките ОТНОВО РЕКОРД: 2569 нови случая на COVID-19 у нас Гимназиите и университетите минават на онлайн обучение Заведенията за хранене и кафенетата с работно време до 21.00 часа

 

Експерти от Китайския център за контрол и превенция на заболяванията откриха жив вирус, причиняващ COVID-19 по опаковки от замразени морски продукти за първи път в света, съобщи Центърът, цитиран от РИА Новости.

 

Експертите са извлекли жив вирус от положителна проба, взета от външната опаковка на внесена замразена треска по време на епидемиологично разследване на причините за огнище на коронавирус в Циндао.

 

"Това е първият случай в света за извличане на жив вирус от положителна проба, взета от опаковка със замразена храна, и също така потвърди, че контактът с жив вирус в опаковката може да доведе до инфекция", се казва в съобщението на уебсайта на центъра.

 

От там обясниха, че по този начин за първи път извън лабораторията е доказано, че при специални условия за транспортиране на замразени продукти, вирусът SARS-CoV-2 може да оцелее върху опаковки дълго време.

 

При определени условия незащитеният контакт с повърхността на продукта, която съдържа жив вирус, може да доведе до инфекция. Рисковата група са работниците, които влизат в контакт със замразени продукти.

 

Превод и редакция: Агенция "Фокус" 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN