.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.10.2020 12:08

Коментари 0 / Видяна 574

Италия и Великобритания обмислят нови мерки срещу COVID-19

Още по темата: COVID – 19: Между ръкопляскането и отричането Започва третият етап на 60/40 до края на декември ЕК: Няма да има достатъчно ваксини за европейците преди 2022 За пореден ден Благоевград с най-много случаи в Областта Бойко Борисов: К-19 се завърна с нова сила! Замислете се, когато видите медиците ни пред болниците! Пореден депутат от БСП е с коронавирус Министър Ангелов: За две седмици напред нямаме намерения да променяме мерките ОТНОВО РЕКОРД: 2569 нови случая на COVID-19 у нас Гимназиите и университетите минават на онлайн обучение Заведенията за хранене и кафенетата с работно време до 21.00 часа

 

В Европа ежедневно с COVID-19 се заразяват повече хора отколкото в Индия, Бразилия и САЩ, взети заедно.

 

Това показва статистиката последните дни, което е причина за сериозното затягане на мерките за ограничаване на разпространението на вируса на Стария континент.

 

След въведения вечерен час, улиците във френската столица опустяха.

 

Жан Бодин, студентка: В събота вечер винаги излизахме, винаги нещо организирахме, а сега нищо. 9 часа е, а ние ще се прибираме вкъщи.

 

Обикновено по това време излизахме. Всъщност е доста странно.

 

Хората проявяват разбиране към мерките за ограничаване на разпространението на заразата, но се опасяват, че последствията от тях ще бъдат много тежки.

 

Стефано Анселмо, мениджър на ресторант: Това ще се отрази върху икономиката, върху доходите, и както казах - със сигурност ще има хора, които ще загубят работата си, защото няколко ресторанта вече обмислят затваряне. Това е катастрофа.

 

Последните данни показват, че на всеки 9 дни броят на заразените с коронавирус се увеличава с 1 милион. Половината от случаите тази седмица са във Великобритания, Франция, Русия, Нидерландия и Испания.

 

За последните 24 часа рекорден брой новозаразени са регистрирани в Австрия и Италия. Очаква се днес италианският премиер Джузепе Конте да обяви нови противоепидемични мекри.

 

Правителството във Великобритания обмисля пълна карантина.

 

В световен мащаб носителите на COVID-19 са над 39,5 милиона души. 

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN