.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.10.2020 11:05

Коментари 0 / Видяна 3552

РЗИ и полиция в действие: Проверяват заведенията в Благоевград за спазване на противоепидемичните мерки

Още по темата: Извънредно положение в Испания до май, в Италия затягат мерките МОДАТА СРЕД МАСКИТЕ: От военния фронт до гардероба на пандемията Гърция удължава срока на ограниченията при влизане в страната Директорът на Гимназията по селско стопанство в Гоце Делчев А. Живков с Covid-19 Заради COVID-19: По-евтини новогодишни оферти Напрежение и безредици в Рим заради вечерния час Затварят нощните заведения в Благоевградска област Председателят на сдружение „Нова България“ Денис Исаев допуснат до конкурса за директор на музея в Благоевград в разрез със закона Има много начини коронавирусът да попадне в организма, може и през храна Благоевградчанката Мария Календарска: Личната ми среща с Ковид беше брутална и безмилостна

 

Служители на РЗИ-Благоевград, съвместно с полиция тръгнаха на проверки по най-посещаваните заведения в центъра на града, видя struma.com.

 

Действията им са по разпореждане на кмета Румен Томов, който нареди проверките да започнат от 12-и октомври, поради увеличаването на заразените с коронавирус на територията на града.

 

Съгласно заповедта му, в заведенията се забранява предоставянето и използването на наргилета. Помещенията пък трябва да бъдат редовно проветрявани и дезонфекцирани според специален алгоритъм.

 

Служителите на заведенията трябва да преминат инструктаж за лична хигиена и задължително трябва да използват маски или шлемове.

Те не трябва да допускат лица във видимо недобро здравословно състояние в закритите помещения. Дистанцията между масите пък трябва да е най-малко 1.5м като в заведението не бива да бъде допускано струпване на много хора.

 

Интересното в кметската заповед е, че тя е издадена на 9-и октомври, но пък нарежданията на градоначалника са в сила от 1-и октомври, когато едва ли някой е предполагал за съществуването ѝ.


Проверки вече се извършват, ще съобщим дали има констатирани нарушения, очаквайте подробности. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN