.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.10.2020 08:59

Коментари 0 / Видяна 436

Началник на COVID-отделение: Персоналът вече е преуморен

Още по темата: Извънредно положение в Испания до май, в Италия затягат мерките МОДАТА СРЕД МАСКИТЕ: От военния фронт до гардероба на пандемията Гърция удължава срока на ограниченията при влизане в страната Директорът на Гимназията по селско стопанство в Гоце Делчев А. Живков с Covid-19 Заради COVID-19: По-евтини новогодишни оферти Напрежение и безредици в Рим заради вечерния час Затварят нощните заведения в Благоевградска област Председателят на сдружение „Нова България“ Денис Исаев допуснат до конкурса за директор на музея в Благоевград в разрез със закона Има много начини коронавирусът да попадне в организма, може и през храна Благоевградчанката Мария Календарска: Личната ми среща с Ковид беше брутална и безмилостна

 

„Истината е, че нещата са много тежки.

Специално персоналът вече е преуморен, не само уморен. Над 70% от сестрите и лекарите са пенсионери. Те не успяват да работят по 24 часа. А нашият дълг е да пазим болницата и пациентите”, коментира началникът на COVID-отделението на II МБАЛ в София д-р Бруск Халил.

 

Той допълни, че обстановката във Втора градска болница е нормална, но всички легла за лечение на заразени с COVID-19 са изчерпани.


Бруск Халил посочи, че отделението му не разполага с „Ремдесивир” за тежките случаи.

„Лекуваме по други начини, със силни антибиотици и различни препарати от най-тежката артилерия, както и с кислород”, добави той.

 

Хората, които са на домашно лечение, се консултират всеки ден, категоричен беше медикът.

 

Според него е задължително мерките да се върнат. „Трябва да се затегнат в дискотеките, баровете и нощните клубове. Привърженик съм на носенето на маски в затворени помещения”, уточни д-р Халил. 

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN