.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.10.2020 19:44

Коментари 0 / Видяна 452

Общинската болница в Златоград с призив за помощ

Още по темата: COVID – 19: Между ръкопляскането и отричането Започва третият етап на 60/40 до края на декември ЕК: Няма да има достатъчно ваксини за европейците преди 2022 За пореден ден Благоевград с най-много случаи в Областта Бойко Борисов: К-19 се завърна с нова сила! Замислете се, когато видите медиците ни пред болниците! Пореден депутат от БСП е с коронавирус Министър Ангелов: За две седмици напред нямаме намерения да променяме мерките ОТНОВО РЕКОРД: 2569 нови случая на COVID-19 у нас Гимназиите и университетите минават на онлайн обучение Заведенията за хранене и кафенетата с работно време до 21.00 часа

 

Общинската болница в Златоград с призив да й се помогне в дарителска кампания.

 

Общината обаче смята, че призивът е „позорен“. Болницата в Златоград с пост в социалните мрежи призова за хранителни продукти и дърва за отоплителния сезон.

 

"Стойността на един храноден е 1,80 лв., като всеки ден се включва месо, разнообразно хранене, за да я стигнем тази цена, разчитаме на местното население“, заяви Антон Ушев, ръководител Административен отдел МБАЛ-Златоград.

 

Родопчани веднага откликват.

"Ами всички изкарваме картофи, всички по един чувал можем да дадем. Картофи, фасул, това го имаме“, каза Любка от Златоград.

 

"Ами защото всички сме болни, няма здрав народ. Ако не са докторите, ние за къде сме? Няма как, няма начин, ще се дарява“, категорична е и Минка от Мадан.

 

Болницата няма инфекционист, но приема пациенти с COVID-19.

 

„От два месеца ние всеки месец губим пари, тъй като тази пътека, по която лекуваме болни от COVID-19, е недофинансирана. Ние ги лекуваме за пневмония", обясни Антон Ушев.

 

Община Златоград изненадващо определи призива за помощ като позорен, защото дофинансира болницата.

 

„Към момента задълженията на нашата болница, те са текущи, са около 30 хиляди лева, което е изключително малък размер задължения и смята, че това не е нещо, което трябва да се използва и да се приканва населението за събиране на помощи", заяви кметът на Златоград Мирослав Янчев. 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN