.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.10.2020 09:18

Коментари 0 / Видяна 4068

Тревожна статистика за Благоевградско: 152-ма хоспитализирани заради COVID-19

Още по темата: COVID – 19: Между ръкопляскането и отричането Започва третият етап на 60/40 до края на декември ЕК: Няма да има достатъчно ваксини за европейците преди 2022 За пореден ден Благоевград с най-много случаи в Областта Бойко Борисов: К-19 се завърна с нова сила! Замислете се, когато видите медиците ни пред болниците! Пореден депутат от БСП е с коронавирус Министър Ангелов: За две седмици напред нямаме намерения да променяме мерките ОТНОВО РЕКОРД: 2569 нови случая на COVID-19 у нас Гимназиите и университетите минават на онлайн обучение Заведенията за хранене и кафенетата с работно време до 21.00 часа

 

Пореден ден на ръст в новорегистрираните случаи на коронавирус в страната.

 

В Благоевградска област ситуацията също е тревожна, тъй като с всеки изминал ден случаите се увеличават, каза пред журналисти тази сутрин д-р Веселка Мончева от Регионална здравна инспекция - Благоевград.

 

За вчера има потвърдени 152 случая, които са хоспитализирани и в момента се лекуват в отделенията в област Благоевград. "Визирам инфекциозни и вътрешни отделения. За наша радост тежки случаи няма. Има средно тежки случаи", каза още д-р Мончева.

 

Четирима са в интензивно отделение на кислородна терапия. Другите са с бронхопневмонии, но овладяни.

 

В област Благоевград вирусът се разпространява дифузно, добави д-р Мончева.

 

Резултатите от новите 30 изледвани в Ансамбъл "Пирин" все още не са потвърдени в Ковид системата, отбеляза тя.

 

"Чакаме днес да се потвърдят, но снощи от Националния център по заразни и паразитни болести ни казаха, че действително има положителни. Става дума за първите 17 случая. Останалите от Ансамбъла, които са изследвани все още не са в системата затова и не мога да коментирам нищо", добави д-р Мончева.

 

По общини най-сериозно е положението в Благоевград, Гоце Делчев, Разлог, след това са Сандански и Петрич.

 

По отношение недостига на лекари, д-р Мончева заяви, че такъв има в цялата страна. В област Благоевград, в инфекциозните отделения, където ги има, а именно Благоевград, Гоце Делчев и Петрич, там работи само по един специалист.

 

"Разбира се, помагат на тези специалисти, но не е достатъчно само с един специалист да работят инфекциозните отделения. Да не говорим за Сандански Разлог, които нямат такива", заяви д-р Мончева.

 

Тя каза още, че от началото на пандемията досега от Регионална здравна инспекция Благоевград са направили тестове на около 4000 души. Всеки ден на здравноосигурените се дават и направления. "Имаме недостиг на въпросните направления. Желаещите да се тестват са много. Всеки ден даваме между 80 - 90 направления, но вече намалихме броя и даваме само на хора с оплаквания", посочи д-р Мончева.

 

За момента не се предвижда предприемането на по-драстични мерки, отбеляза тя.

 

"По общини кметовете ще решават за допълнителни мерки. Например кмета на Якоруда, за което го приветствам, е издал заповед още преди един месец заради много заболели да се забранят всякакви семейни тържества. Същото е и в Белица", уточни д-р Мончева.

 

Днес в Благоевград предстои заседание на кризисния щаб. Очаква се на него да бъдат предприети спешни мерки.
 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN