.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.10.2020 13:48

Коментари 0 / Видяна 2652

ВАС решава за Томов в края на януари 2021 година

Още по темата: Делото на кмета Румен Томов насрочено за 1 февруари Безобразията по делото „Томов“ продължават ВАС отложи делото срещу кмета на Благоевград ВАС промени датата - решава за отстраняването на Томов на 18.01.21 г. Румен Томов получи призовката от съда за неговото отстраняване като кмет на Благоевград ВАС решава за Томов в края на януари 2021 година ВАС възобнови делото срещу Томов След 10 дни решават съдбата на Румен Томов като кмет РУМЕН ТОМОВ ОСТАВА КМЕТ ДО ПРОИЗНАСЯНЕ НА КС ВАС отхвърли жалбата на кмета Р.Томов за допълване на решението и спиране на делото му заради Конституционния съд!

 

Преди минути на страницата на Върховния административен съд бе публикувана датата, на която ще се гледа възобновеното дело по казуса с кмета на Благоевград инж. Румен Томов.


Любопитното в случая е датата, която е насрочена за заседание, а именно 25 януари 2021 година.


На този етап не е ясно защо е избрана толкова далечна дата, като се има предвид, че Върховият административен съд веднъж вече се произнесе по случая с кмета на Благоевград инж. Румен Томов, за който бе установено, че е нарушил закона като не е заличил в законоустановения срок.

 

Предходното решение на Върховния съд бе категорично, че нарушение има, поради което Общинска избирателна комисия – Благоевград се произнесе и отстрани Томов от поста. „Вратички в закона” обаче му позволиха да отложи неизбежното и да остане кмет поне още няколко месеца.


Екип на Е 79 нюз се консултира с юрист във връзка с датата, която е определена за гледане на делото. Той обясни, че макар това да е бързо производство, предвид пандемията от COVID – 19, много дела са били забавени и тези, които се насрочват в момента, са на база график, съобразен със ситуацията.


Въпреки че вече имаме дата на делото, то все още остава неясно кога в Благоевград са възможни частични избори. Със сигурност вариантът за избори 2 в 1 с парламентарните отпада, тъй като след като делото се гледа на 25 януари 2021 година, има законов срок, в който съда следва да излезе с решение.

 

След което трябва да се проведе заседание на Общинска избирателна комисия, тя да се произнесе, да информира Централната избирателна комисия, която от своя страна да сведе решението до знанието на Президента, а той да издаде указ за насрочване на избори. И това при условие, че Върховният съд потвърди своето първоначално решение.


А след толкова протакания от страна на инж. Томов, хората все повече се питат какво се случва… това решение пък предизвика изумлението на мнозина, които смятат, че едва ли графикът на съда е толкова препълнен. По-скоро предполагат, че има политическа намеса, а причината е – да няма вариант, в който Благоевград да избира кмет преди парламентарните избори, защото вотът при нас можеше да се окаже решават за много от „играчите”, които ще се впуснат в надпреварата за депутатски, а защо не е и за министерски кресла в 45-то Народно събрание.
 

E79 News
Тагове:

Коментари: