.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.10.2020 09:56

Коментари 0 / Видяна 488

Борисов: "Муудис" повиши дългосрочния рейтинг на България

Още по темата: Сачева: Занимаваме се с проблемите на хората, затова не подадохме оставка Отмениха карантината на Бойко Борисов и Севдалина Арнаудова Борисов: Благодарни сме на САЩ за подкрепата към армията ни Над 2 млн. възрастни ще получат 50 лв. към пенсиите си за ноември Томислав Дончев: Не можах да разбера как член на правителството е лишил Радев от вечеря в Естония Избират председател на Държавната агенция за българите в чужбина онлайн Парламентът ще разгледа изцяло нов Закон за виното и спиртните напитки на първо четене Яйца по министерството на отбраната в 103-ия ден на протеста Всеки пенсионер ще получи по 120 лв. за храна Борисов: Над 1,7 млрд. лв. за сектор "Земеделие" до края на годината

 

„Муудис" повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива.

 

Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи".

 

Това написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук профила си.

 

"Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика.

 

Стабилната перспектива на "Муудис" разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление", пише още премиерът.

 

"За последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция, която дава позитивна оценка на България. И то в момент, в който икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията.

 

Поредното международно признание за нашата фискална политика ни задължава да довършим работата си докрай и да не допускаме отклоняване от курса", допълни още Борисов.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN