.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
01.10.2020 09:55

Коментари 0 / Видяна 726

НИМХ: Лятото се завръща първата седмица на октомври

Още по темата: Страховит ураган приближава България Зимни бури приближават Европа и Балканите Силна градушка удари градове по Черноморието (ВИДЕО) Навлизаме в сух период, зимата ще бъде по-студена 2 паралелки под карантина в VII СУ в Благоевград Оранжев код за силен вятър в Благоевградско Каква зима ни очаква след топлия октомври? Връхлита ни прашен въздух от Сахара НИМХ: Лятото се завръща първата седмица на октомври Семейство лекари от Гоце Делчев в болница с COVID-19

 

Октомври ще ни предостави хубава есен, ще има валежи, но като цяло ще има и доста високи температури, съобщи Анастасия Стойчева – синоптик в НИХМ по БТВ.

 

Характеристиките на месеца ще бъдат с температури с около и над нормите, а валежите ще са под нормите. Ще има райони, в които отново ще има недостиг на вода и това ще е източната част на страната, обясни синоптикът.

 

Нахлуването на студен въздух в страната ще продължи и днес, но от 1 октомври започва бавно и постепенно затопляне. В котловинните полета ще има възможност за слани, уточни тя.

 

Около 5-6 октомври ще се върнем в лятото за малко с температури над 30 градуса в повечето райони. Това се дължи на циклон, който сега се намира над Британските острови.

 

След това ще има понижение на температурите и те ще достигнат климатичните норми, посочи Анастасия Стойчева

Между 12 и 18 октомври температурите в страната ще са по-високи, с положителна аномалия.

 

Засега не се вижда нищо по-екстремно по отношение на зимата, уточни синоптикът. По думите й няма да е нито по-топло, нито по-студено от нормалните граници, макар че клоним към по-топла зима.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN