.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
28.09.2020 10:30

Коментари 0 / Видяна 942

Шефът на белодробната болница в Благоевград д-р П. Георгиев иска равно заплащане по клиничните пътеки за COVID-19 и за пневмонии

Още по темата: Министър Ангелов: За две седмици напред нямаме намерения да променяме мерките ОТНОВО РЕКОРД: 2569 нови случая на COVID-19 у нас Гимназиите и университетите минават на онлайн обучение Заведенията за хранене и кафенетата с работно време до 21.00 часа Петима лекари от Спешната помощ в София диагностицирани с Covid-19 за ден Запълнени са Covid отделенията в болниците в Благоевградска област Вечерен час за учениците и заведенията в Кресна заради К-19 Здравното министерство: Правилата са за всички, карантината няма да пада по-рано! За едно денонощие – 56 нови случаи на К-19 в Благоевград Променят заповедта за карантина заради Радев и Борисов

 

Управителят на белодробната болница в Благоевград д-р Петър Георгиев търси отговор на въпроса защо има разлика в заплащането по клиничните пътеки за пациенти с пневмония, причинена от COVID-19, и за пациенти с други пневмонии и респираторни заболявания.

 

В пряко включване в “Денят започва” по БНТ д-р Георгиев припомни, че заплащането по клинична пътека за COVID болни е 1200 лв., а за тези, които се лекуват от пневмония в отделенията за белоодробни и вътрешни болести, сумата е 776.70 лв.

 

Според лекаря тази разлика е неоснователна, тъй като много от пневмонично болните заради коронавируса се лекуват не в специализирани отделения, а в наличните пулмологични и вътрешни отделения.

 

Макар в благоевградската белодробна болница да има разкрито специализирано COVID отделение, д-р Георгиев акцентира върху тази несправедливост, като се обръща към Здравната каса, Лекарския съюз и Министерството на здравеопазването да обяснят какви са причините за тази разлика и да установят равномерно заплащане за всички пневмонично болни. 

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN